Elektrovojvodina je centralnom proslavom na Petrovaradinskoj tvrđavi prošle sedmice obeležila 54. godišnjicu. Na simboličan način proslavljen je poslovni „bum“ tog privrednog društva zabeležen tokom prošle i ove godine, koji je firmu iz pozicije teškog gubitaša doveo do vodećeg investitora u Vojvodini. Postizanje takvih poslovnih rezultata čestitao je i evropski komesar za energetiku i član Evropske komisije Ginter Otinger.

Na početku svečanosti njegovu ličnu poruku direktoru Elektrovojvodine Tihomiru Simiću i svim zaposlenima preneo je i u pisanom obliku uručio izvršni direktor Evropskog ekonomskog instituta iz Brisela Dragomir Janković, koji je u svoje i u ime ove ugledne institucije poželeo nastavak uspešnog rada i dalju lidersku poziciju u Srbiji i regionu.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor je čestitajući 54. godišnjicu rekao da je zajedničko što nas sve u ovom trenutku povezuje ambicija da region u kojem živimo bude uspešan. On to može, kaže predsednik Skupštine, ako postoje preduslovi, a to je pre svega infrastrukturna mreža, čiji je jedan od najvažnijih delova upravo mreža Elektrovojvodine koja je prisutna svuda. Predsednik Skupštine Vojvodine je naglasio da je svima jasno da Elektrovojvodinu i EPS očekuju prestrukturalne promene na putu ka približavanju Evropskoj uniji.

– Pokrajina je životno zainteresovana da učestvuje u tim razgovorima kako bi trajno bio obezbeđen interes građana i privrede i kako bi se razvijali uslovi za dalji napredak. Važan je podatak da smo u snabdevanju električnom energijom sa Elektrovojvodinom kao lokomotivom najbliži standardima EU – rekao je Pastor.

Direktor Elektrovojvodine Tihomir Simić rekao je da to privredno društvo svoju 54. godišnjicu postojanja dočekuje sa afirmativnim poslovnim rezultatima postignutim u 2011. godini i sa jasno i trajno postavljenim pozitivnim trendovima u 2012.

– Uspeh Elektrovojvodine, kao projektovanog lidera u distributivnoj delatnosti u regionu Jugoistočne Evrope ne predstavlja samo opredeljenje menadžmenta Društva, već je to imperativ na koji nas obavezuje raspoloživi razvojni potencijal AP Vojvodine. Borba za podizanje ekonomije i privrede na nivo koji može da obezbedi izlazak iz ekonomske krize, podrazumeva povećanje radne angažovanosti celokupnog stanovništva na teritoriji pokrajine i partnerstvo sa svim odgovornim subjektima koji mogu osigurati bolji život građana. Na taj način je u 2011. godini uspešno realizovan plan ulaganja u elektroenergetsku infrastrukturu koji je iznosio više od 30 miliona evra, a time su i stvoreni uslovi da se u 2012. godini postigne ukupan plasman od 40 miliona evra sa još značajnijim efektima – rekao je Simic.

O uspehu Elektrovojvodine tokom prethodne dve godine govorili su i dekan Fakulteta tehničkih nauka novosadskog Univerziteta Ilija Ćosić, direktor Agencije za energetsku efikasnost republike Srbije Bojan Kovačić, direktor za strateško planiranje i inženjering u distribuciji Direkcije za strategiju i investicije EPS-a Miroslav Lutovac kao i potpredsednik Motorole Ron Landberg.

Briga o ljudima u centru vizije

Obajšnjavajući poslovni uspeh kojim je tokom prošle i ove godine Elektrovojvodinu doveo na listu najuspešnijih javnih preduzeća u Jugoistočnoj Evropi, Tihomir Simić je rekao da je ključ uspeha to što svih 2.500 zaposlenih radi kao jedan. Otvarajući rekonstruisani obrazovni centar Norcev na Fruškoj gori, Simić je pojasnio da je u centru vizije koja je omogućila takav rezultat važnost svakog pojedinca.

– Svakog dana 900 naših ljudi radi pod visokim naponom. To zahteva visok standard u svemu što radimo, jer svaki poslovni uspeh pada u vodu ako neko izgubi život. Zato je briga o ljudima, poboljšanje uslova za rad i zaštitu njihovog zdravlja i života osnovni zadatak rukovodilaca i menadžera svih nivoa – rekao je Simić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari