Fakultet veterinarske medicine biće uključen u proučavanje efekata rudarenja jadarita na zdravlje i dobrobit životinja 1Foto: MPŠV/Katarina Vasić

Naučnici sa Fakulteta veterinarske medicine biće uključeni u proučavanje uticaja rudarenja jadarita na zdravlje životinja, saopšteno je danas iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, nakon sastanka ministra Aleksandra Martinovića sa dekanom pomenutog fakulteta Miloradom Mirilovićem.

„Saradnja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a posebno Uprave za veterinu, sa Fakultetom veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu bila je i ostaće na veoma visokom nivou. Blisko partnerstvo ove dve instuticije omogućava sinergiju teorijskog znanja i praktične primene, što je ključno za očuvanje i unapređenje zdravlja životinja i zaštitu javnog zdravlja“, poruka je sa današnjeg sastanka.

U razgovoru su razmotreni potencijali i budući pravci zajedničkog delovanja Ministarstva poljoprivrede i ove naučne instuticije, koja ima dugu tradiciju, navodi se.

Takođe, Ministarstvo je iniciralo da se stručnjaci i naučnici Fakulteta veterinarske medicine uključe u rad ekspertskog tima Ministarstva, koji će se baviti proučavanjem efekata rudarenja jadarita na zdravlje i dobrobit životinja, o čemu je takođe bilo reči na današnjem sastanku.

Mirilović je pozvao je Martinovića da sa svojim saradnicima dođe u zvaničnu posetu Fakultetu veterinarske medicine i bliže se upozna sa obrazovnim i istraživačkim kapacitetima ove institucije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari