FCA obustavio proizvodnju modela "500L" 1foto:FoNet Dragan Antonic / FoNet

Sedam dana nakon tronedeljnog godišnjeg odmora u kompaniji „Fiat Krajsler automobili“ (FCA), danas je ponovo prekinuta proizvodnja modela „500L“.

Predsednik Samostalnog sindikata kompanije FCA Zoran Marković rekao je FoNetu da su zaposleni upućeni na plaćeno odsustvo, koje će trajati pet radnih dana, do ponedeljka 3. septembra.

To je uobičajena višegodišnja praksa usaglašavanja Fiatove proizvodnje sa potražnjom automobila na tržištu, zbog slabije prodaje vozila tokom letnjih meseci, rekao je Marković.

Prema njegovim rečima, na plaćeno odsustvo upućeni su svi zaposleni u kompaniji osim službi obezbeđenja, finansijskog servisa i marketinga.

Zaposleni koji će pet dana biti na plaćenom odsustvu, u skladu sa Kolektivnim ugovorom za te dane će primiti 65 odsto prosečne mesečne zarade u proteklih 12 meseci, rekao je predsednik Samostalnog sindikata kompanije FCA.

Zaposleni u kragujevačkoj fabrici automobila bili su od 1. avgusta na kolektivnom godišnjem odmoru koji je okončan u ponedeljak 20. avgusta.

Tokom protekle nedelje radili su po uobičajenom rasporedu u dve smene, proizvodeći dnevno 410 automobila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari