fiat protestfoto FoNet Marko Dragoslavic

Prema ranijem dogovoru Fijat“ je danas, pustio nalog bankama za uplatu otpremnina radnicima.

Kao što je dogovoreno na sastanku sa predsednikom Aleksandrom Vučićem u subotu, „Fijat“ je danas pustio nalog bankama za uplatu otpremnina radnicima od 790 evra po godini radnog staža u „Fijatu“ i 500 evra po godini staža za rad u kompaniji „Fijat plastika“, prenosi RTS.

Kako je rekla premijerka Srbije, reč je o 492 zaposlena.

U dokumentu koji je objavio „Stelantis“, navodi se da će poslodavac započeti isplatu otpremnina na osnovu Programa rešavanja viška zaposlenih koji je usvojen i objavljen 21. juna ove godine.

Poslodavac će otpočeti sa isplatom otpremnina i to, piše u dokumentu, 790 evra za svaku punu godinu radnog staža kod poslodavca i njegovih povezanih lica i ukoliko je zaposleni ostvario godine staža u Grupi „Zastava Vozila“, „Zastava Automobili“, „Zastava Rezervni Delovi“ i „Zastava Auto“.

Otpremnina od 500 evra za svaku punu godinu radnog staža predviđena je za zaposlene u „Zastavi“. Poslodavac će danas dati instrukcije poslovnim bankama za plaćanje otpremnina zaposlenima, navodi se u dokumentu.

Kako navodi „Stelantis“, otpremnine u dinarskoj protivvrednosti radnicima će biti obračunate po srednjem kursu Narodne banke Srbije.

Otpremnine još nisu legle na račune radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari