Oko 30 obrazovnih ustanova, od osnovnih i srednjih škola do državnih i privatnih fakulteta, kao i više od 50 poslodavaca, učestvovaće danas i sutra na Sajmu obrazovanja i zapošljavanja koji u Kragujevcu već petu godinu zaredom organizuju Gradsko sajmište Šumadija sajam i Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ).

 Poslodavci su, ne računajući Fijat i njegove kooperante, već saopštili da im je potrebno više od 400 novih radnika. Organizatori sajma tvrde da su Fijat i njegovi dobavljači i ove godine najatraktivniji poslodavci, ali da te kompanije nisu najavile koliko novih radnika planiraju da zaposle tokom predstojeće sajamske manifestacije i nakon nje. Poznato je, međutim, da će kompanija Fijat automobili Srbija i njeni kooperanti danas i sutra primati neograničeni broj CV-ija, što znači da će za posao u FAS-u i kooperantskim firmama moći da konkuriše neograničeni broj kandidata.

Generalni sponzor sedmog Sajma obrazovanja i zapošljavanja u Kragujevcu je kompanija Fijat automobili Srbija, dok je pokrovitelj te manifestacije gradska uprava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari