U kompaniji Fijat automobili Srbija tokom ove godine biće proizvedeno između 30.000 i 50.000 „punta“, što je znatno više od prvobitno planiranih 10.000, saznaje Danas u krugovima bliskim menadžmentu Fijata.

Trenutno se, kako tvrdi izvor Danasa, analiziraju tržišta širom sveta, od Rusije i Ukrajine do Maroka i Egipta i od procene tražnje na tim tržištima zavisiće i obim proizvodnje „punta“ u kompaniji Fijat automobili Srbija.

Izvesno je, kaže naš izvor, da će produkcija „punta“ u Kragujevcu biti značajno uvećana u odnosu na doskorašnje planove, te da je najverovatnije da će proizvodnja „punta“ u Kragujevcu startovati u prvom kvartalu.

Danas, takođe, saznaje da će u kompaniji Fijat automobili Srbija ove godine biti organizovana samo proizvodnja „punta“, dok je najavljena proizvodnja modela „grande punto“ „neosnovana priča“.

Generalni menadžer kompanije Fijat automobili Srbija Đovani de Filipis, koji je juče o planovima te firme razgovarao s nadležnima u Ministarstvu ekonomije doputovaće danas u Kragujevac gde će prisustvovati testiranju Zastavinih radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari