Testiranje Zastavinih radnika za rad u kompaniji Fijat automobili Srbija počnje danas i trajaće do 26. februara. Prvu grupu radnka koja će od danas biti testirana čine 252 zaposlena u poizvodnji, režiji i službama Zastavine Fabrike automobila. U narednih mesec i po dana testiranjem će biti obuhvaćeno ukupno oko 3.000 radnika Fabrike automobila i još nekih manjih firmi Grupe Zastava vozila.

Ovaj posao poveren je beogradskom privrednom drušrvu za upravljanje ljudskim resursima HRSD, koje će proveru radnih, stručnih, intelektualnih i drugih karakteristika i kvaliteta Zastavinih radnika obaviti po standardima i kriterijumima koje Fijat primenjuje u svim svojim kompanijama u Italiji i drugim zemljama. Nakon testiranja, Fijat će za rad u svojoj kompaniji u Zastavi, koja će imati ukupno 2.433 zaposlena, angažovati prvih 1.000 Zastavinih radnika, a ostali će biti upošljavani sukcesivno u zavisnosti od dinamike realizacije Fijatovih planova. Oko 500 radnika praktično većbivše Zastavine Fabrike automobila preuzeće Fijatova kooperamntska firma Manjeti Mareli.

Pored testiranja radnika, u Zastavi danas startuje i posao vezan za izmeštanje građevinskog otpada (šuta), nastalog posle NATO bombardovanja Zastavinih pogona, u aprilu 1999. godine. Iz Zastave će, na deponiju u prigradskom naselju Opornica, biti izmešteno oko 23.000 tona građevinskog šuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari