Filip Rakić podneo ostavku 1

Diplomirani ekonomista Filip Rakić (34), direktor kostolačkoog privrednog društva “Reekultivacija i ozelenjavanje”, podneo je ostavku na ovu funkciju, koju je obavljao od maja 2014. godine.

Kako smo nezvanično saznali, on je ostavku podneo kako bi preduhitrio zakulisne radnje unutar SNS-a, jer je imao informaciju da mu se sprema smena. Smenu su inicirali predsednik Skupštine preduzeća RIO, Dragan Krstić, i članovi Vladimir Rašić i Boško Perić. Zbog poremećenih međuljudskih odnosa unutar SNS-a, čiji je Rakić član, njegova odluka o ostavci je neopoziva.

U tekstu svoje ostavke, Rakić je naveo da je ranije RIO, sa oko 40 zaposlenih, bio pred stečajem, u slučaju da se ne privatizuje, po ceni od 358.000 evra. “Danas RIO ima 150 stalno zaposlenih i angažovanih po ugovoru, a njegova današnja procenjena vrednost iznosi 2,5 miliona evra”, istakao je Rakić u svojoj ostavci, koju je dostavio Vladi Republike Srbije i Skupštini PD RIO. On se u njoj zahvalio svim zaposlenima, koje smatra zaslužnima za uspeh i napredak preduzeća i poručio im da i ubuduće nastave sa vredim radom.

Na kraju teksta ostavke, Rakić se obratio Skupštini preduzeća RIO. “Da bih vama skinuo balast i teret, teret donošenja voljne ili nevoljne odluke, vaše ili čije već, moja ostavka je neopoziva!”, naglasio je Rakić. Kako smo nezvanično saznali, na njegovo mesto treba da dođe Mirodrag Stepanović, takođe iz SNS-a, koji je do aprilskih izbora obavljao funkciju zamenika gradonačelnika Požarevca. Za Stepanovića, koji je predstavnik poražene struje SNS-a na ovim izborima, jedno vreme špekulisalo se da će biti postavljen za izvršnog direktora za proizvodnju uglja u EPS Ogranku TE-KO Kostolac.

Uspešan

Od kako je doša na čelo preduzeća RIO, Rakić je izgradio savremene plastenike sa rezanim ružama i povrćem, nabavio vrhunsku opremu iz Italije i zaposlio više desetina ljudi. Sa njim na čelu, preduzeće RIO pozitivno je poslovalo i proširilo poslovne aranžmane i van Kostolca i Požarevca.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari