Finska će bit partner Šestog međunarodnog foruma o obnovljivim izvorima energije „Energetski izazov Srbije 2020-30-50“, koji će biti održan 24. i 25. oktobra u Novom Sadu, saopštio je juče Organizacioni odbor Foruma.

Očekuje se da Finska i njena Agencija za promociju izvoza FINPRO prezentuju najsavremenije tehnologije u domenu obnovljivih izvora energije i da predstave strategiju razvoja energetskog sektora sa najuspešnijim primerima iz sopstvene prakse. Organizacioni odbor čine Institut za evropske poslove INEA iz Diseldorfa, TMC Grupa, vojvođanski Centar za energetsku efikasnost, a pokrovitelji Foruma su Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine i kompanija Elektrovojvodina.

Predsedavajući Foruma i direktor Elektrovojvodine Tihomir Simić izjavio je da će se na predstojećem Forumu, pored predstavnika institucija Evropske unije, vlada zemalja regiona i Srbije, predstaviti oko 100 kompanija sa više od 400 učesnika.

– Forum treba da otvori realne perspektive razvoja energetskog sektora Srbije i doprinese promociji dostignutih standarda koji nas kvalifikuju kao potencijalne strateške partnere i konkurentne izvoznike domaćeg znanja i tehnologije – istakao je Simić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari