Firma sa tri zaposlena kupila Staru šećeranu: Ko stoji iza Vrenje d.o.o, preduzeća koje je kupilo bivšu fabriku šećera sa 11 hektara zemljišta?

Ostavite komentar


  1. Secerana je bila privatno vlasnistvo i nacionalizovana je posle drugog svetskog rata. Postoje naslednici starih vlasnika i secerana mora biti njima vracena. Ako se to ne dogodi, to ce biti jos jedan od dokaza, da su na vlasti potomci onih koji su vrsili prisilnu nacionalizaciju.

  2. Zemljackozavicajna kombinacija preko odredjene politicke partije kao i mnogo, da ne kazem uvek, do sada. Da li ova ili ona vlast, scenario i kombinacije su isti. Razlika je sto su ovi navalali a oni su sad ljubomorni pa i vi pisete o otimacini.

  3. U rad Konkord westa ukljucen je isti taj Vesic koji je kmecao prekjuce. Ukljuceno je tu jos njih koji peru pare ocigledno

  4. Privrednik ja tasna i masna. Odakle im novac na tri zaposlena pita li neko

  5. Какав Дрчелић фудбалер какви бакрачи. Од фудбала није видео ни динара. Него је убачен политички да води фирме, а стварни власници су напредњаци а Дрчелић као верни војник има велики део колача. Све послове из области грађевинарства међу првима добија он односно Конкорд Вест. Све у свему, стандардна прича у Србији где се свака фукара обогатила на терет државе и народа само ако се указала прилика.

  6. Kako zdušno branite Titovo nasleđe

  7. A sta je uradila prethona vlast:
    „Од 1969. године фабрика је била део Пољопривредног комбината Београд (ПКБ). Шећер се у овој фабрици производио све до 1983. године, после чега је производња пребачена у Падинску Скелу. Сви погони у фабрици, осим оних који су припали „Врењу” су напуштени, део опреме је пренет у нову фабрику, док је део распродат.

    Трговински суд у Београду је 2007. покренуо стечајни подступак Фабрике и тада су сви запослени у фабрици добили отказ.“

  8. Secerana nije prodata nego je poklonjena,tamo nekim fantomskoj firmi.Secerana ima 11 hektara.Dakle ogromno zemljiste.Zato je neko i kupio.Tako je i IMT poklonjen.Opet nekoj fantomskoj firmi.IMT ima 33 hektara.Fantomske firme kupe za dzabe,ili bolje receno dobiju na poklon propale fabrike sa ogromnim zemljistem,i posle tu prave zgrade.Pljacka drzavne imovine!!Veoma napredno!

  9. U neuredjenoj pravnoj drzavi kakvom su je napravili svevisnji i ekipa oko njega iluzorno je ocekivati da je nesto bude u redu.“KO CAPI CAPI“lopovi svuda oko nas, receno srpski,su na delu i dok se ova vlast ne promeni boljitka nece biti.Glavom bez obzira pobeci iz ove drzave u neku uredjenu drzavu .

  10. E Srbijanci
    Eneee Srbijanski političari iz „Politike“
    namerno sam napisao Politika a ne najstarije novine na Balkanu jer izmedju ostalih postoji još starije novine,doduše nisu dnevne već nedeljne,Pančevac.Ali ne mari,ionako dnevne samo prepisuju hvalospeve a menjaju samo datum,Aci-Diktatoru,Tiraninu,Despotu of sving….
    A to što niste sposobni da preuzmete svoje živote u svoje ruke to vas ne vredja?
    Dali se možda ponosite na to?
    A drugo tri zaposlena,pa šta ?
    Zar nevidite u kakvom je stanju fabrika?
    Kad dodje do rekstrotruisanja pogona i proširenja proizvodnje na najsavremeniji način i Sveckim najmodernijim metodama (a po tome ste poznati opet kao Srbijanci)i proširenja kapaciteta, doći će
    veoma brzo do rezultata i masovnog zapišljavanja radnika sa berze rada.
    A pogotovo mladih stručnih kadrova koji jedva čekaju da svoja znanja pretoče u praksu.

  11. Prekjuče „Poslednja šansa“, danas Šećerana, sutra, ko zna, moguće Skadarlija…Beograd „na doboš“, pardon na procenat -najveći onima sa najviše fotelja ali nezanemarljivo i onima u „bojkotu“ („senci“) kao „borbenima“. U jednoj reči Beograd = plen. Čestitam „Beograđani“.

  12. Ako država ne kupi ovaj objekat to je velika prevara i mislim da će to preliti čašu. Šećerana mora da se zaštiri kao kulturno dobro i od tog dela grada našraviti novu turističku atrakciju a alternativnim umetnicima dati prostor za delovanje .

  13. U Srbiji je sve moguce jer drzavni slyzbenici ucestvuju u podeli plena.Sve dok nema ostrih zakona i kazni kriminal je u porastu

  14. Pa to mu dodje 11hektara je 1100ari kad podelis na 6mil evra za koliko je kupljeno to mu dodje 1 ar na najacoj lokaciji 5000e ahahaha pa skuplje je u Omoljici ar ahahaha Lozinka za narod : mora lopata da radi

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.