Firme u svetu skoro duplo profitabilnije od srpskih

Privreda Srbije znatno kaska po stopi zarade u poređenju i sa razvijenim i sa nerazvijenim zemljama

Ostavite komentar


  1. Toliko ‘drobljenja’, a sve moze da stane u jednu recenicu:
    „Nema para za Srbiju u vucicevim ‘motaonicama’ …!“

  2. Površno istraživanje. Dobar deo stvarnog profita srpskih firmi završi na of shore računima vlasnika istih. Srpske firme, koje rade dobro, rade izuzetno profitabilno, samo što deo profita skrivaju i sklanjaju napolje.

  3. Капитал на брз начин може да се стекне исто као и рпофит, нследством или пљчаком. Они који су упропастили државна предузећа „наследили су их“ а они који су отворили „своја предузећа“ настављају да пљачкају јавна предузећа или директно државу у спрези са корумпираним режимом и то је код нас тако од почетка „демократије“ и Приватизације“ јер су пре тога све фирме биле непрофитабилне јер због „сртног социјализма“ „да се запамти сретно време броза“ од 70тих уместо протривања у иностранство незапослених почело је енормно запошљаваее биркоратије који су постали основ данашњих „приватних фирми“. Класичан пример да Београдске електране немогу саме са набаве пумпу из аустрије и онда ангажују „спољног сарадника“ који после „набавке пумпе“ и давања лаптопа набављачу из Београдких електрана да би прикрио „профит“ копује џип за „своју „фирму. Ретки су „наши приватни привреднци“ који нису дошли до профита исто као Матијевић „краљ меса“ који је пре приватизационе пљчаке радио у дрштвеној кафани као келнер

  4. Kako se vode poslovne knjige i kako prikazuju sve bilanse i ovo je super

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.