Firmu "vode" dva generalna direktora 1

– Uprkos pokušajima nadležnih da stabilizuju stanje na kragujevačkom Gradskom sajmištu „Šumadija sajam“, situacija tom preduyežu se ne smiruje, i preti da preraste u poslovno yamešateljstvo koje ćemoći da se reši tek nakon izbora. Za sada, nezadovoljstvo zaposlenih zbog neisplaćenih šest do sedam zarada i nepovezanog radnog staža, te izostanak realizacije socijalnog programa za prekobrojne radnike, tek je jedan od problema, dok mnogo veće posledice može da iyayove to što postoje dva generalna direktora, pri čemu obojica tvrde da su potpuno legalno na toj funkciji.

Na prošlonedeljnoj sednici Skupštine preduzeća, čiji je novi sastav izabran na nedavnom zasedanju gradskog parlamenta, za novog direktora „Šumadije sajma“ imenovan je rukovodilac ugostiteljske delatnosti u tom preduzeću Zoran Nedeljković. On, međutim, već danima ne može ni da uđe u prostorije sajmišta, pošto mu to ne dozvoljava obezbeđenje koje je angažovao Dragan Kuburović, pre mesec dana izabran u starom sazivu Skupštine sajma. Kuburović ne priznaje odluke nove Skupštine firme jer je pre toga, stari saziv odlučio da novuSkupštinu može da sazove samo – direktor preduzeća. Kuburović tvrdi da on nije sazvao poslednju sednicu na kojoj je izabran novi direktor.

Podsetimo da je Skupština Šumadije sajma, voljom predstavnika SPS i DSS, koje ovde čine vladajuću većinu, polovinom februara najpre smenila ranijeg direktora preduzeća Dušana Petkovića iz SNS, kog su zaposleni optuživali za nerad i pokušaj da iz preuzeća, pod firmom tehnološkog viška, najuri predsednike oba reprezentativna sindikata (Samostalnog i UGS “Nezavisnost”), kao i odbornike opozicione stranke Zajedno za Šumadiju (ZZŠ), i na njegovo mesto imenovala Dragana Kuburovića, koji je u vreme vlasti ZZŠ u dva navrata bio „prvi čovek“ kragujevačkog Gradskog sajmišta. Gradski odborSPS je odmahpotom iz te partije „po hitnom postupku“ isključio „svog“ predstavnika u Skupštini Šumardije sajma, jer je, kako je ocenjeno, glasajući za smenu naprednjaka Petkovića, „naneo nepopravljivu štetu“ toj partiji.

Na Gradskom sajmištu, ranije je za 24. i 25. mart bio zakazan Sajam građevinarstva i nekretnina koji je otkazan.

Istekao rok za isplatu otpremnina

Rok za isplatu otpremnina prekobrojnim radnicima Šumadija sajma, Gradskih tržnica i Niskogradnje istekao je juče. Kako od nadležnih nema najava kad će otpremnine da budu isplaćene, oko 100 radnika ove tri firme koji su prihvatili ponuđeni socijaoni program, najavljuju skorašnje okupljanje u prostorijama gradske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari