Fiskalni savet ne sugeriše privatizaciju EPS-a

Ostavite komentar


  1. Ma jasno je da vlast rasprodaje sve. Naravno to prvo dobro ispljacka pa tim novcem privatizuje opljackanu firmu. Sve je to pocelo jos kad je Zorana Mihajlovic pocela da naplacuje stare dugove za struju id potrosaca. Tako ce neki lazni ibvestitori nasim nivcem kupiti EPS.
    A, u stvari radi se samo o unosenju novca, koji je prethodno nenamensku otudjen. I naravno udomljavanju PERACA istog tog novca, koji su ga setali u torbama, i sad ce za to biti nagradjeni direktorskim i drugim unosnim radnim mestima u firmama koje se prodaju.
    Ovakva privatizacija je relikt kriminalizacije iz devedesetih i treba je pothitno ukinutu, jer nema nikakvog smisla ni efekta. Koja firma, koja je na ovakav nacin od prodaje Telekoma 1996. Pa do danas bolje radi nego sto je radila nego sto je radila pre te tranzicije.Naprotiv smanjena je proizvodnja, akumulacija ne postoji, razvoj takodje, sve se svidi na drugaciju distribuciju prihoda u kojoj direktori imaju od 10 do 15 puta vecu zaradu od obicnih radnika sto je mimo ekonomskih standarda, cak i tamo gde je firmu osnovao privatnik.
    Ovo investiranje, kojim se tako mnogo hvali AV nije nista drugo do pozajmljivanje drzavnog novca od strane vlasti, i to bez kamate pa njegovo vracanje u budzet, ali okrnjene sume. Tako to traje od 1992. Godine, od onog upada u platni sistem. Ali, to nije dali bas nikakve rezultate, vec je satrlo ekonomski RAZVOJ, sto dokazuju statisticki podaci koji govore da smo u tom pogledu jis daleko ispod nivoa iz 1989. Godine.
    Takav ekonomski model ne valja nista i odnah ga treba promeniti. Postoje i drugi modeli SAMIFINANSIRANJA, gde troskovi nisu toliko veliki.

  2. Niko normalan ne bi preporucio privatizaciju osnovnih resursa drzave ali sa ovakvom kadrovskom politikom Vlade sve je bolje nego njihovi polupismeni i nemoralni ljudi na rukovodecim mestima najvaznijih energetskih firmi!

      1. Visoka cena ?! Čega ? Struje ? Pa vama zaista treba ‘privatizaciona’ cena, makar na nivou CG, recimo 10 – 11 eurocenti/KWh, a ne ova sadašnja. Neverovatan narod …

  3. Ne samo da je potrebna privatizacija – vec treba uvesti i nekolko konkurenskih firmi!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.