Fiskalni savet: U budžetu nedovoljno izdvajanja za tri oblasti

Ostavite komentar


  1. Koliko je ova vlada ,,sposobna,, govore rezultati, i za vreme svetske ekonomske krice /SEKE/ u Srbiji se nisu otimale panzije i smanjivale plate. Za ovih 6 godina nasa ekonomija je najsporije rasla, i sada zaostajemo TOLIKO za drugim zemlja iz regiona da NEMAMO SE SKIM NI POREDITI.

  2. Vlada Srbije ulaze u prioritetne stvari,kao sto je bezbednost Srbije i njenih gradjana.Zato se novac i izdvojio za vojsku i policiju.Prosla Valst nije marila za bezbednost,unistavali su sve pred sobom.Zato sadasnja Vlast radi na oparvku ekonomije Srbije.Naravno ne moze se sve preko novi popraviti,jer godinama,je prosla vlast unistava ekonomiju Srbije.

    1. Hoće li neki genijalci iz toplog bunkera ponovo da ratuju? Niko od nas nema decu za bacanje, niti bi dozvolio da se ponovi ludilo devedesetih. Možemo li da gvirnemo u Vulinov pasoš i vidimo koliko je puta skoknuo do Kanade pred kupovinu stana?

      1. Ne mogu oni da ratuju ni sa kim. Svi nasi susedi su clanovi NATO ili pod protektoratom NATO. Jednom su probali da se suprotstave NATO-u i znamo kako su prosli.
        Opremaju vojsku i policiju da se zastite od nas, gradjana Srbije koji zelimo da im vidimo ledja

    2. Alo bre Levinski, radi ono što znaš , ne komentariši ono što ne znaš . Na primer objasni razliku izmedju parizera i obične podriguše.

    3. Mogla si da se potpišeš kao Jorgovanka, bilo bi primerenije, a kometar ti je brutalno glup.

    4. Fakat jeste da su svi političari od smrti Tita doprineli ovoj situaciji. I činjenica je da se danas lepo živi samo od politike i fudbala (posebno ako si zvezdaš – tad ti je sve oprošteno). Kapitalna investicija jeste i najavljeni nacionalni stadion a baš me interesuje da li mislite da je to važnije od asfaltnog puta u Kuršumliji, Boru , Bajnoj bašti ili Kikindi? Sve više mislim da je „rumunski model“ prikladan za sve ove političare

  3. Kako bre g. Petroviću “ rast u Srbiji ispod proseka u odnosu na zemlje sa kojima se možemo uoirediti# pa do juče nam na TV Pink,Hepi, Informer, Telegraf, RTS javljaju da je ras ne zabeležen u istoriji, penzje ikad veće itd….

  4. Savet ne pominje da je zaduzivanje drzave zadnjih godina alarmantno! Do 2012 kamate na ime duga bile su 700 miliona na godinu ,a danas milijardu i cetristo miliona evra placamo kamate MMF. Pa ko je ovde lud? Ekonomija u rasulu a evropa nas optuzuje za najvece pranje para kao drzavu.To je slika i prilika nase ekonomije.

  5. Fiskalni savet Srbije ocenio je danas da je planirani fiskalni deficit u predlogu budžeta Srbije za 2019. godinu dobar i da će dovesti do daljeg smanjenja visokog učešća javnog duga u odnosu na Bruto društveni proizvod sa 54 odsto BDP na 51,5 odato.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.