Fokus Šnajder elektrika automatizacija i digitalizacija 1Foto: EPA-EFE/ SZILARD KOSZTICSAK

U predstojećem periodu u našem fokusu biće održivost, kao i procesi automatizacije i digitalizacije, radi dostizanja punog potencijala koji industrija 4.0 nosi – izjavila je na današnjoj onlajn konferenciji za medije Ksenija Karić, direktorka Šnajder elektrik za Srbiju i Crnu Goru predstavljajući poslovanje i planove te kompanije.

Prema njenim rečima, Šnajder elektrik je u prethodnoj godini realizovao niz značajnih projekata, od kojih su oni u medicinskom sektoru bili u centru pažnje.

– Usled aktuelnih prilika i pandemije, svi smo svesni da nas prekid ili prestanak napajanja u bolnicama može koštati ljudskih života. S obzirom na to da je pouzdanost napajanja u bolnicama neophodnost, naša kompanija je razvila kompletno rešenje pomoću koga obezbeđujemo konzistentnu energiju bolničkoj opremi – istakla je Ksenija Karić. Ona se osvrnula i na saradnju koju Šnajder elektrik ima sa fakultetima tehničkih nauka i podsetila da kompanija, kroz različite programe usavršavanja i stipendiranja, tradicionalno pruža podršku mladim talentovanim ljudima, najavljujući takmičenje za studente Elektrotehničkog fakulteta koje je planirano za maj ove godine.

Naglašeno je da Šnajder elektrik zajedno sa lokalnim partnerima i renomiranim preduzećima godinama doprinosi lokalnoj ekonomiji i preduzetništvu, te da kroz potrebe sopstvenog i poslovanja partnera podržava više hiljada radnih mesta. Donoseći nove tehnologije i najnovija rešenja iz oblasti automatizacije i upravljanja energijom, omogućava domaćim kompanijama da posluju po istim principima i sa jednakom uspešnošću kao one u najrazvijenijim zemljama sveta.

Direktor Šnajder elektrik Razvojnog centra u Srbiji Dragoljub Damljanović istakao je da je u njegovim redovima 900 stručnjaka iz oblasti energetike i računarstva i da ostvaruje višegodišnju saradnju sa univerzitetima, elektrodistributivnim kompanijama i proizvođačima struje širom sveta.

Na konferenciji za medije je rečeno da se Šnajder elektrik uselio u nove kancelarije u Beogradu, koje, zahvaljujući najsavremenijim rešenjima, zaposlenima nude optimalne uslove za rad, a istovremeno predstavljaju i smer rasta kompanije i njenog Razvojnog centra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari