INTERVJU Ivan Radak, urednik Forbsa: Ovde je neretko sramota biti bogat i uspešan – to je poražavajuća činjenica za naše društvo

Ostavite komentar


  1. Sramota je biti ekstrmno bogat a radnicima koji Vam donose bogatstvo davati mrvice i tretirati ih kao robove.

  2. „Može da sugeriše da se izgubilo poverenje u novinare i njihovu odgovornost“ ? Svako može da se raspita ko je osoba koja traži intervju i odluči da li da takvoj osobi da ili ne da poverenje. Ako se neko plaši nečega onda je to srah od države (država to je On – Jedan Čovek) njenih organa i uopšte privlačenja pažnje osoba koje ne želite ni da sretnete a ne da im privlačite pažnju.

  3. Slavi preduzetnički duh…slavi ljude kojima je jedini cilj uvećanje sopstvenih materijalnih bogatstava. Naravno da je sramota u današnjem svetu biti bogat, i uspešan u otimanju od siromašnih. Kapitalizam je veće zlo od komunizma ali se dobro skriva iza demagogije i lažne demokratije. Tako da ovo i nije neka lepa vest za Srbiju.

  4. Jeste gosp. Radak, sramota je jer se većina bogataša obogatila na sumnjiv način u politici ili uz politiku, i to svoje bogatstvo ne kriju već se bahate na najprimitivniji način…

  5. „Ovde je neretko sramota biti bogat i uspešan…“
    – Zato što je velika većina tih „bogatih i uspešnih“ do bogatstva i uspeha došla potkradajući državu. Oni koji su bogatstvo i/ili uspeh stekli napolju, tamo su i ostali.
    – A kao ilustraciju koliko je „bogatih i uspešnih“ u Srbiji, podaci poreske uprave govore o 48 milijardera i 33.000 milionera, deviznih naravno.
    -A vi stisnite petlju pa istražite koliko je takvih bilo pre juna 2012. odn. pre dolaska SNS-a na vlast.

  6. Pa sigurno da je OVDE SRAMOTA biti „bogat“, kada SVI DOBRO ZNAMO ko, kako i kada se „OBOGATIO“. Tako, da Gospodin Radak NETREBA DA SE ČUDI nad time. Predlažem G. Radak, pošto on ističe da se „Forbs“ Srbije, između ostaloga, bavi i ISTRAŽIVAČKI novinarstvom, u oblastima ekonomije, DA ISTRAŽI SVE NAŠE BOGATAŠE, po pitanjima KAKO SU DOŠLI DO, toga, BOGASTVA, AKO SME!!! To je, neminovno, NUŽNO, da bi se u Srbiji razvio NORMALAN BIZNIS I NORMALNI BOGATAŠI! Ukoliko, „Forbs“ Srbija, to ne uradi, on će postati, još jedna, novina PLJAČKAŠKIH TAJKUNA, iz prošlosti i sadašnjosti, što svakako, dobro zna G. Radak.

  7. Није срамота бити богат и успешан ако је на поштен начин!

  8. U ovakvoj državi je sramota, jer 99% njih nije steklo svojim radom, već nekim kriminalni poslovima. Rekoste da ćete istraživati pa pokažite narodu tih 40 milijardera, u dolarima, a tek milionera hehehe???

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.