Forbs Srbija: Direktorske plate u Putevima Srbije četiri puta veće od radničkih

Ostavite komentar


  1. Naravno da je malo, razlika mora biti drastično veća.
    U Švajcarskoj je prosečna plata visoko rangiranih rukovodilaca veća za 151 puta od najmanje plate u istoj firmi. Rekord drži predsednik poslovodnog odbora najveće farmaceutske firme Novartis, Dr. Vas Narasimhan, čija je prosečna mesečna neto plata veća za 316 puta od najmanje neto plate u Novartisu. Ovo je već preterano i za švajcarske prilike.

  2. radnici ne zasluzuju plate treba im isplacivati paketima sa pastetom mesnim nareskom uljem brasnom secerom pasuljem iz 2012 suplementima ribom ovako ako im das pare potrose na drogu rakiju i cigare i izgube pamcenje

  3. Plata ne zavisi samo od stručne spreme, znanja, odgovornosti, veštine,… zavisi i od pasoša. Npr. project manager sa britanskim pasošem ima 3x zaradu project managera sa lokalnim pasošem. Generalno, visina zarade najčešće zavisi od trgovaćkih sposobnosti zaposlenog.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.