U Francuskoj javna debata o rudniku litijuma

Ostavite komentar


  1. Ne pominju Makrona?!
    Zar u Francuskoj nije predsednik zadužen za dilovanje sa svim investitorima?

  2. Francuzi će kopati za svoju industriju a mi moramo za nemce. Sukob sa njima je uvek bio loš po nas.

  3. Dragane, zar je moguće da Vi ne znate šta je pre kopanja a šta je posle? Zar i mi nismo mogli kao Francuzi.Ne mi smo morali jednog čoveka da prikažemo kao žrtvu a on nam želi sve najbolje. Istovremeno, znamo kako se ponašao u hiljade takvih slučajeva

  4. Tekst koji ate naveli nije adekvatan ovom u Mond-u: jasno se pominje da su lokalen vlasti imale negativnu odluku o otvaranju rudnika a da su ljudi zabrinuti za utcaj na vodu i zemljiste … ovde Vam je link a posle i naslov sa zakljuckom, a koliko vidim ni debata u julu jos nema jasan rezultat https://www.lemonde.fr/economie/article/2024/03/18/dans-l-allier-la-future-mine-de-lithium-enflamme-le-debat_6222650_3234.html
    Un colossal projet de mine de lithium en Auvergne divise la population, qui craint un impact sur les sols et l’accès à l’eau
    L’ouverture envisagée par Imerys, en 2028, d’une des plus grandes mines d’« or blanc » en Europe à Echassières, dans l’Allier, est défendue par le gouvernement et les élus locaux. Un débat public est organisé jusqu’en juillet.
    Pogledajte naslov:

  5. U suštini u svakoj uredjenoj državi ovako se i radi. U Srbiji sa jedne strane imate neograničenu vlast i samovolju jednog čoveka koji misli da je uvek u pravu,sa druge strane opoziciju koja svaku stvar politike i isto misli da je u pravu. Kao dva ovna na deblu a narod je kolateralna šteta.

  6. Nema nista od toga, gradjani u EU su veoma svesni posledica ovoga i nikada nece dozvoliti rudarenje litijuma. Ekologija je fina kod kuce, zelena genda, elektricni autmobili. Nek se truju tamo negde daleko u zemljama treceg sveta.

  7. tako se to radi u uredjenim drzavama, akod nas sve muljanje ispod tepiha.Narod ne sme da zna .javne rasprave se raspisuju tajno a zatvaraju se cim se sazna za njih. Na eventualnim raspravama ko nije za ono sto u projektu pise on je izadajica,spijun,protiv drzave i naroda a usvojiti neku izmenu o tome se moze samo sanjati kao i u Skupstini, jer azaboga pa to je delo naj.naj medju nama.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 10. i 11. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.