Gašenje Glavne stanice štetno za putnike i grad

* U Infrastrukturi železnica Srbije tvrde da je izmeštanje stanice predviđeno urbanističkim planom iz 1974. godine, a stručnjaci kažu da je reč o izmenjenom rešenju koje je prilagođeno izgradnji Beograda na vodi
Izmeštanje železničkog saobraćaja iz centra Beograda uveliko u toku

Ostavite komentar


  1. Zar to nije isto ka u Novom Sadu nova autobuska stanica "naša Maja" kod Biga? Baš savršeno funkcionira tako napredna ideja i napredna investicija

  2. Da, to je taj nivo korupcije, bezumnosti i bezobrazluka, i nadam se da će proći isto kao i Majina nova stanica u NS tj. propasti i zarasti u korov. A Železnicama svaka čast, i to malo putnika što su do sada sačuvali na jedinom koliko-toliko normalnom i popunjenom potezu (BG-NS) će ih napustiti i slobodno mogu da kače katanac za godinu dve… što verovatno i jeste cilj.

  3. Najbolje bi bilo da se glavna autobuska stanica uradi na krovu Prokopa slično je urađeno u Skoplju samo obratno dole je autobuska a gore je železnička inače je železnička i autobuska stanica bila udaljena više od dva kilometra. Inače korišćenjem metroa se može stići od npr. Inače Vuka preko Prokopa do stanice Novi Beograd ispod koje će biti glavna BAS. Što se tiče prolaskom pruge kroz centar Beograda ona od Franše de Prea ide kroz tunel što je sigurnije nego pored Save i Dunava. Ipak u delu sadašnje železničke stanice pored muzeja JŽ persone i šine treba iskoristiti za muzej lokomotiva i vagona od nastanka do danas. Čitam da je voz Orijentacija Ekspres u raspadaju te bi ga t realno otkupiti i restaurirati kao i Plavi Voz i voz kojim su se služili kosovski direktori i političari koji je bio malte ne hotel na točkovima.

  4. „Tada je, kažu, doneta odluka da se na mestu spajanja tri kraka pruga beogradskog čvora izgradi nova glavna železnička stanica Beograd centar Prokop, udaljena nešto više od 1.000 metara vazdušnom linijom od najužeg centra grada.“ Дакле ваздушном линијом? Дакле, изађеш из воза на станици у клисури, махнеш рукицама и ту си. Ако не долетиш до центра, онда барем до „Лазе Лазаревић“.

  5. Bezobrazne sociopatske štetočine uništavaju sve pred sobom (centar im je samo pred nosom). I drugi su krali, krašće i budući al zar mora i tolika šteta da se pravi?

  6. Ova vlada je stvarno dno DNA.. ljudi , nemojte dozvoliti da vam unište srce Beograda.. pozdrav iz Ljubljane.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.