Gde su danas privredni giganti bivše Jugoslavije: Četiri banke čija imovina i nakon 20 godina vredi skoro milijardu evra

Ostavite komentar


  1. To govori i o nestručnosti ili nepoštovanju zakona od strane tadašnjih bankara. Jedan sitan bankar je 90-ih godina osmislio i piramidalnu šemu da bi finansirao rat koji je upropastio Srbiju.

  2. I tako nastadoše „sposobni“ poslovini ljudi. Biznismeni Srbije, jer neko je očerupao sve te banke i napunio svoje račune.

  3. Te nazovi “Banke” nisu bili nikakvi giganti već najobičnije ispostave političara za otimanje i štampanje novca.
    Giganti su bili preduzeća koja su se bavila Izvozom roba,spoljnom trgovinom.

  4. Tako je Dinkić svim malim akcionarima oduzeo akcije koje su imali u bankama, kao da nisu ni postojali i oduzeo ljudima sve pare koje su imali. a kako je njima bilo, sigurno mnogo lepo…i dan danas.

  5. Ja sam jedna od radnika Slavija Banke! Banka koja je super poslovala i veliki kapital imala, UNUSTILI SU! Nas, radnike isterali na ulicu sa rešenjem Trgovinskog suda, o isplati nam neplaćenih plata, koje i danas čuvam u fioci! Normalni, nikada nije isplaćeni, a oni BASKARE LI SE BASKARE! Dokle.!? Ne znam, videće se!

  6. Ako vec imaju tolike pare, zar ne bi trebalo da izdju iz stecaja i da pocnu da rade normalno ?

  7. Nista se ne desava slucajno, pa tako ni to nije slucajno .
    Sve je unapred dobro promkisljeno !

  8. Otac mi je radio u Beobanci.Iz njegovih prica koliko sam razumeo banka je otisla u stečaj jer je imala hipoteke nad mnogim velikim firmama,tako da privatizacija nije bila moguca dok se banka ne ugasi.Kad je banka gurnuta u stecaj usledile su mnoge lopovske privatizacije od vec poznatih ljudi.

  9. Slucajno sam radio u Jugobanci, 20 god su naplacivana potrazivanja i dugovanja poverioca prema banci, ko je sad tu za stecaj….

  10. Zatvaranje ovih banaka je jedan od najvećih zločina u našoj istoriji! A zločinci Dinkić, Đelić i ostala bagra su i dalje na slobodi. Sramota!

Ostavite komentar


Ekonomija

Poljoprivrednik Veljković: Pritisak BIA na seljake je ogroman 10

Poljoprivrednik Veljković: Pritisak BIA na seljake je ogroman

Pritisak Bezbedosno informativne agencije (BIA) na seljake je ogroman i nezabeležen od 1945. godine, kada su komunisti došli na vlast i počeli obračun s političkim i ideološkim neistomišljenicima, rekao je danas FoNetu Predrag Veljković iz Udruženja proizvođača mleka i stočara Šumadije i Pomoravlja.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.