Gde su tone srpskog zlata – prodali smo ih

Dinkić: Ne razumem na šta je guvernerka mislila * Srbiji sukcesijom pripalo 36,5 odsto od 46 tona zlata u Bazelu * MMF odredio model raspodele * NBJ prodala celokupnu količinu, osim jedne tone * Svi podaci javno dostupni
Nakon ocene guvernera Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković da će se "odgovorni ljudi još dugo baviti" nestankom državnog zlata iz Švajcarske

Ostavite komentar


  1. Ne stiže Cica da se informiše. Toliko je obaveza u toku dana – frizer, pa kozmetičar, pa manikir, pa šnajderka…muka je to.

  2. Greska,prodali su ih,DOSovci sa Dinkicem su prodali,opljackali,sve urnisali cega su se uhvatili,ko njima daje glas,znak je da odobrava pljacku,kriminal i korupciju!

  3. Dosovci su zlato podelili izmedju sebe od siromaha postali su bogatasi pogotovu Dinkic koji se sadsa primiro bas ga briga sto su ostetili drzavu.

  4. Pitajte bivse DOS-ovce i gospodina Dinkica! Oni su nas definitivno opljackali! Dobro ova Srbija jos uvek postaji!

  5. Dinkiću se izgleda baš pozlatilo i DOSu jer su oni tada bili na vlasti i raspolagali deviznim i drugim rezervama i novcem Srbije.

  6. Ko je uzeo ? Do sada za veliku kradju u Srbiji niko nikada nije odgovarao, a jos manje vratio ukradeno. Drugarica Cica je trebala da pokrene stvar onoga trenutka kada je preuzela funkciju. Sve ce to narod opet
    pozlatiti.

  7. Čim vidim da je to bilo u vreme DOS vlasti i Dinkića guvernera NBS odmah znam da je u pitanju teška kradja države i gradjana Srbije.

  8. Kada neko ukrade nesto ima cesto priliku da kaze da on nije to ukrao vec da je gladan i da mora prehraniti sebe kao i svoju porodicu. Kada uzmu od drzave to nije kradja vec sposobnost, a to sto mi moramo sve placati to nema veze, oni to nisu ukrali od nas. Tako to funkcionise u kriminalnom svetu, a mi cemo samo da slezemo ramenima kao nemi posmatraci dok ce sudije raspravljati o preceduralnim greskama, a ne sustinkoj krivici pojedinca.

  9. U periodu od 1 godine i to 2001 do 2002 prodali su 16.8 t zlata. Gde su pare utrosene do zadnjeg dinara ovaj narod mora da zna !

  10. Mislim da oko ovih transakcija treba da se konultuje Dinkic i nekadasnji vrh DOS-a. Oni su bili najbolje upoznati sa situacijom o nasem zlatu kada je Sloba srusen sa vlasti.

  11. Ništa mi nije jasno,ali će nam izgleda tek doći na naplatu DOS-ova vladavina !

  12. Новинари "Данас-а" су на првом месту међу српским гласилима по скрнављењу српског језика. Може се слободно рећи да ни један једини чланак објављен на вашем порталу није без огромне количине варваризама. Зашто ?
    У србији хара беспослица, онда зашто ваша редакција не запосли као новинаре људе који су нормално школовани (не оне са "Томиним факултетом") и који одлично познају српски језик и правопис ?
    Они би требали да се обавежу и да се после држе тога да у својм чланцима строго употребљавају само српске речи а да се употреба варваризама забрани.

    На пример у овом чланку ваш новинар А. Милошевић употребљава:
    "СУКСЦЕСИЈУ" која је од француске речи: SUCCESSION и која се преводи као: НАСЛЕДСТВО, НАСЛЕЂИВАЊЕ, НИЗ, РЕД, УЗАСТОПНОСТ.

    " …tajne niti misterije…" те две речи имају потпуно исто значење !! Чему онда то ?

    Или: "…НА ЕНИГМУ…" од француске речи ÉNIGME а која просто значи ЗАГОНТЕКА.

    Затим "АФИНАЖЕ (дораде)" од француске речи: AFINER која уствари не значи ДОРАДЕ него: ПРЕЧИСТИТИ, ГРЕБЕНАТИ, ТРЛИТИ, ПРЕФИНИТИ, ДОТЕРАТИ, УЧИНИТИ ФИНИЈОМ.
    Итд., итд…

    Бахато и потпуно непотребно скрнављење српског језика.
    Сирота Србијо кад неписмени харају твојом кутуром.

  13. Na ovo pitanje jedino odgovor mogu da nam daju DOS-ovci i Dinkić…samo što pravu istinu oni nikad neće priznati…

  14. 2000 GODINE G.DINKIC SA OBEZBEDJENJEM IZNEO JE IZ BEOBANKE 8 KOLICA ZA ZLATO SA SVE ZLATOM VAN MOGUI DA POSVEDOCOM *TREZOR BEOBANKE*

  15. Jel to Dinkić "slučajno" zaboravio na tu jednu tonu zlata u depou ? ili je u bitanju bahatost.

  16. Na ovo pitanje jedino odgovor mogu da nam daju DOS-ovci i Dinkić…samo što pravu istinu oni nikad neće priznati…

  17. Ovo je dobro pitanje za nekadasnji DOS kao i za Dinkica, gde je nestalo toliko zlata?

  18. Sad kad su se nakrali,sad ne razumeju sta je gurvernerka mislila,klasicno njihovo ponasanje,prave se blesavi,pogotovo Dinkic,klasicni lopovluk,pa ni sam Dinkic ne moze da se seti,verovatno da ima amneziju,pa ni ne moze da se seti gde su potrosili zlato!

  19. Ovde nema ni p od prodaje,ovde je rec o klasicnoj dosovskoj kradji na celu sa Dinkicem….

  20. Ako uzmemo u obzir da je jedan ingenozni ekonom Đelić imao čast da nam rukvodi, dobro nismo potpuno propali, a ne još da pitamo gde je. Dobro je da nije prodato sve

  21. Čim vidim da je to bilo u vreme DOS vlasti i Dinkića guvernera NBS odmah znam da je u pitanju teška kradja države i gradjana Srbije.

  22. Pa ako se ovako posluje domacinski u jednoj drzavi onda bi i moja pokojna baba mogla biti guverner iako je bila nepismena.

  23. Ne bih me cudilo da je zlato nestalo u doba DOS-a i Dinkica, kad mi Dinkic prica da je on 10x vise ostavio isto kao sto je i dao 1000 eur za akcije, moze samo sebe da laze..

  24. Strašno! Odgovorni moraju da se nađu! pa nije niko u Bazelu pojeo 45t zlata!!!!!

  25. Dragisa prijatelju, kada vec tako sjajno poznajete srpski jezik, molim vas objasnite nam kako se na srpskom kaze "tona". Samo nemojte reci 1000 kilograma!

  26. Zagubila se koja tona, dugačak je put do Srbije pun razbojnika! Ma kada će već jednom da uhapse Dinkića koji je vodio ekonomiju gotovo deceniju i po!

  27. Malđane, Mlađene, čudiš se zašto se pokreće pitanje!!! Jok ostaće ne pokrenuto da zaboravimo gde nam je zlato!!!!

  28. Dinkic je poceo sa prodajom drzavnog zlata a kasnije kao ministar finansija unistio i ekonomiju i privredu nase drzave, a sve su mu to dozvolile vlast i tadasnja skupstina koja je naravno podrzavala, DOS nas unistio SKROZ.

  29. Čuj Dinkića, šta ima ko da se čudi? Zlato su prodali dosovci nakon 5 oktobra, podelili dobit između sebe i sad se on još pravi pametan.

  30. To je pitanje za vase miljenike iz DOS[a i Dinkica,ako imate imalo morala,iskopacete njihove muljaze.

  31. Прича о злату дуго траје. Почела је од Краљевине Југославије, чија је златна подлога новцу завршила у америчком трезору и никад није враћена због промене уређења , а самим тим и права на злато. И нико то питање данас и не помиње. Преко 46 вагона злата Америка никад није вратила! Затим, краљевско злато у трезорима Швајцарске. Злато бивше Југославије о коме је реч, је трећи део приче, који захтева транспарентност. Четврти део приче је из сфере производње бакра, али и цинка. На тону прерађене руде нађе се килограм злата, и тај део се да израчунати на основу података о производњи. Гувернерка с правом покреће ово питање, у коме се Динкић јавља непрозван. Прича има и врло магловите делове које треба истражити до краја.

  32. Dobro Jutro Sad Uveče. Dobro ste se setili da sad pitate gde je isparilo, pitajte Dinliča, Đelića, DS,DSS i ostalu tadašnju vlast.

  33. Prosto prodali i raskrstili sa Milosevicem i njegovim zaostavstvinama. Pojeli. popili, pokrali mora da se zna tacno kad i sta i kako. Verujem da ce se to istraziti i odgovorni kazniti.

  34. Nije Dinkic ukrao, sta vam je? Pa on nije cak nikad ni slagao gradjane Srbije niti je nudio onih 1000 eura za akcije. Cist je kao suza.

  35. Ovo i mene zanima i na ovo pitanje treba da odgovore vođe DOS-a, oni su time raspolagali.

  36. Na ta pitanja ce najbolji odgovor dati Dinkic sa sve DOS-ovcima koji su muckali , delili, halapljivo otimali i sakrili se u misju rupu. Treba ih izvuci i naterati da govore!

  37. Samo idiot prodaje zlatne poluge i rezerve, OK prodao ih dinkić , G 17+. DS, DSS odnosno DOS, i tu verovatno gospoda imaju ““““papire““““ , a za šta su potrošili pare.

  38. Onaj ko podrzava DOS-ovce sa Dinkicem, znaci da odobrava pljacku, korupciju i kriminal, od strane takvih je sve to nasa drzava trpela.

  39. Treba da se pokrene istražni, potom krivični postupak protiv Dinkića, da konačno saznamo koliko je opljačkao Srbiju!

  40. Primedba upućena komentatoru DRAGIŠI :Ne kaže se: "oni bi tebali da se obavežu" jer glagol TREBA je nepromenjiv. Ako već upućujete kritiku redakciji DANAS onda je uputite gramatički ispravno :).

  41. pa dinkic je bas bio sposoban . pricao je o svom velikom znanju a devizne rezerve pojacao je prodajom 16 tona zlata. to zna i moja baba. a usput je zatvorio i sve domace banke, strucnjak bez premca ne bi mu dao dve ovce da cuva jednu bi ukrao sigurno. a ova sada praznoglavka, pa to je tek bruka. toj leva ruka ne zna sta radi desna. nadjite nekog sposobnog profesora ekonomije da bude guverner, terajte te praznoglavce jer cete nakon 15 godina utvrditi da ni srbija nije vasa nego da su je prodali

  42. Sada ste se setili zlata, a gde je bila tema za vreme upravo tih koji su ga proneverili i pitaj boga kome su i gde otišle pare.

  43. Pa to je ona "uspešna" "ekipa" u razaranju Srbije, na čelu sa Dinkićem ,koja je "demokratski" i "transparentno" ojadila Srbiju ,a sada kritikuju spor napredak Srbije ???

  44. Sloba cuvao , ovi pokradose sve redom i prave se blesavi i nikom ne odgovaraju za kradju !!!!!!

  45. Da preciziramo,Dinkic i velikani DS izneli su zlato,novac Srbije i tu je tacka.

  46. Čim vidim da je to bilo u vreme DOS vlasti i Dinkića guvernera NBS odmah znam da je u pitanju teška kradja države i gradjana Srbije.

  47. Dinkiću sve si prodao što je država imala u rezervi vi ste se obogatli, a narod je ostao na ivici egzistencije, sebičnjaci jedni. Sada država treba vratiti sav novac koji ste prodali, i pokrali da bi se iščupali iz krize.

  48. I stvarno ste dosovske lopine mislili da ce to proci neprimetno?Ko jos prodaje zlatne poluge u 21. veku?Svi znaju da je stednja u zlatu sa najmanje rizika jer cena zlata malo oscilira 1-2 posto na nivou od 10 godina dok valuta moze da seta i do 100 posto .A ako ste vec prodali zlato , zasto niste vratili dugove zemlje ka Londonskom ili Pariskom klubu?Uz to rasprodali fabrike i zaduzili se dodatno??Vreme je da se rasplete taj vas lopovluk.

  49. Sećate li se Dinkića i DOS-a šta su radili i kako su upadali u NB, Carinu, Skupštinu….kada su došli na vlast?, taman ih je bilo dovoljno da svakom pripadne po 1 tona – bratski su podelili zlato.

  50. Dinkicu se bas i ne moze verovati, pitanje je gde je i onaj novac koji je lovio,a koji je navodno sklonio Milosevic.

  51. Sto su ga prodavali kad je za vreme DOS-a teklo med i mleko, kako oni kazu? Treba ovo istraziti.

  52. Oljustila nas je prethodna vlast, pokrali sta su mogli i zato se sada ti isti bune!

  53. Stvarno neznam zasto se malo ne vratimo u proslost ,pa da se peocesljaju neki ljudi,,,,Dinkic i njegovi ,koji jos uvek stoje na pojedinim mestima!

  54. Ja mu ne verujem. ON je uvećao, šta je radio da je uvećao devizne rezerve. Hvalte me usts ili ću vas poderati. Dinkić se previše hvali . to znači da je tamo oko zlata bilo sumljivih radnji.

  55. Pa to treba pitati Bojana Pajtića i DS. Tačnije ovo je za osudu i robiju,sa konfiskacijom celokupne imovine.

  56. Sramotni su botovski minusi na realne komentare
    Sanje B, lolona, Hemere, Marea, Stanka i Miske. S r a m o t n iiiiii

  57. To pitanje treba postaviti ,onima koje ste za vreme DOS-a ,smatrali ekonomskim ekspertima !

  58. To treba pitati izvodjace petooktobarske "revolucije". Potpomognuti spolja rusili su sve pred sobom, da bi mogli sve redom da pljackaju. To je bagra nevidjena, a mnogi i zlocinci.

  59. Gde su tone srpskog zlata – prodali smo ih…. U Srbiju dodje zlatno doba, a mi ponovo nismo zadovoljni. Bez komentara.

  60. dragi nas mladjo, nije bitno koliko si ostavio novca , nego koliko si drzave prodao i po kojoj ceni, i siromah se obogati kad proda bubreg, ali drugi placaju njegovo lecenje

  61. Citajuci sve ove komentare nemoguce je ne primetiti ogromnu krivicu koja se pripisuje vladi, politici, politicarima. I moramo reci, ta krivica ima debelu podlogu, bez obzira da li postoje dokazi ili ne. Ali ono sto me iznenadjuje je to, da ljudi i dalje govore o toj politici, politicarima, kao da su nesto bez cega svet ne moze da postoji i funkcionise. Pa zapitajte se samo sta je ta politika, ne samo nasa, vec svetska, svacija takoreci, kroz stotine i hiljade godina napravila za nas male ljude. Jedno veliko NISTA za male ljude, ali ta politika i politicari su nam doneli ratove (ne mislim samo na nase, mislim na sve ratove od postanka sveta, jer svuda je u pozadini bila politika), bedu, prevare, pronevere, zlocine, kriminal, ugnjetavanje itd. Spisak svih negativnosti je jako velik pa nebih da „izvlacim“ zivce onima koji ce ovo citati.
    Mislim da je vreme da se covek malo zamisli i razmisli i o drugim mogucnostima, koncepcijama…. zasto ne i bez politke i ovog ljudskog smeca, cast izuzecima koji su stvarno izuzeci u ovoj ljudskoj „delatnosti“, koje nazivamo politicarima. Zar je to tako tesko? U svakom slucaju ja mislim da je jako vredno razmisliti, jednostavno preuzeti odgovornost za nasu decu, zemlju, zivot… bez politike i njenih rektalnih izlucevina koje nazivamo politicarima. Razmislite svi… vreme je, i imamo ga sve manje.
    Pozdrav svim slobodnim ljudima i ljudima koji zele slobodu, mir, srecu, porodicu, …

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.