Geopolitika okreće turiste Srbiji

* Za porast broja turskih turista zaslužno i "zahlađenje" odnosa Turske i Ukrajine, dok Izraelci ne mogu da putuju u druge zemlje regiona, sem Rumunije koje su se već zasitili * Broj kineskih turista povećan sa 4.800 na 18.000
Veliki skok dolazaka turskih i izraelskih gostiju u Srbiju u poslednjih pet godina

Ostavite komentar


  1. Treba iskoristiti dolazak izraelskih turista za pregovore oko ugradnje sistema Iron Dome u Srbiji, da se pravovremeno zaštitimo.

  2. Najveći problem srpskog turizma jeste sivilo i ružnoća arhitekture naših mesta i objekata, a naročito u Beogradu.
    Vizura grada je siva i to svi prvo primete kad dolaze sa aerodroma. To odbija normalnog čoveka i kvari mu raspoloženje. Uostalom, komunisti su i imali taj cilj. A današnji površnjaci u sistemu urbanizma nisu toga svesni, i zato ništa ne menjaju.
    Ono što je najtragičnije, naši urbanisti i arhitekte ne mogu to ni da primete. Kao da su hipnotisani! Ja o ovoj pojavi pišem na srpskom netu više od deset godina, i ne primećujem da se išta menja u vezi ovog problema.
    To je posledica komunizma i niske prosečne inteligencije i neinventivnost mase.
    Kao prva pomoć , potrebno je hitno zakonski urediti da se fasade farbaju u tople boje, najbolje neke nijanse žute i naradžaste. A zatim zakonski insistirati da ove zgrade koje prave privatnici, budu mnogo vizuelno atraktivnije i takvima umanjiti nadoknade za gradnju.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.