Geosindikat: Pismo tri fiktivna sindikata je još jedan pokušaj manipulacije Vesića 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

U svom saopštenju Geosindikat, „kao jedini stvarni sindikat zaposlenih u Republičkom geodetskom zavodu sa preko 1.400 članova“, odlučno odbacuje navode iz otvorenog pisma tri „lažna“ sindikata upućenog predsedniku Republike Srbije, gospodinu Aleksandru Vučiću.

„Ovo je stoti put da se ista grupa lažnih sindikata obraća javnosti, konstantno iznoseći neistine o radu RGZ-a, što je postalo očigledan pokušaj da se manipuliše javnim mnjenjem i ocrni institucija koja je od vitalnog značaja za građane Srbije“, navode iz Geosindikata u saopštenju.

Naglašavaju da su ti sindikati u stvarnosti samo fiktivne organizacije, koje već tri godine ne učestvuju u sudskim postupcima koji se vode protiv njih zbog krivičnih dela klevete.

„Njihova neaktivnost na sudovima, kao i uporno izbegavanje pravde, jasno ukazuje na nedostatak kredibiliteta i nameru da diskredituju rad RGZ-a iz ličnih i interesnih motiva. Ministar Goran Vesić, koji je podržao ovo lažno predstavljanje i koji je prethodnih dana tražio od njih podršku na sastanku sa njima održanoj u njegovom kabinetu, pokušava da iskoristi lažne tvrdnje ovih sindikata kako bi popravio sopstveni imidž, unatoč tome što su zaposleni u RGZ-u svesni njegovih nesposobnosti i manipulacija“, ističu oni.

Dodaju da će Geosindikat i dalje stajati uz interese zaposlenih u RGZ-u i boriti se protiv svih oblika dezinformacija, kleveta i pokušaja urušavanja poverenja u ovu instituciju.

„Odlučno tražimo da se hitno prekinu svi dalji pokušaji da se manipuliše javnošću i da se lažni sindikati konačno suoče sa pravnim posledicama svojih postupaka. Pozivamo sve građane i institucije da podrže našu borbu za istinu, zakonitost i pravednost, kao i unapređenje rada RGZ-a, na čemu svakodnevno rade posvećeni i profesionalni zaposleni, članovi našeg sindikata“, zaključuju.

Tri sindikata Republičkog geodetskog zavoda (RGZ), za koja Geosindikat tvrdi da su lažni, uputila su otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, povodom najnovije informacije o istraživanju javnog mnjenja, o drastičnom padu poverenja građana u rad RGZ, te postavljajući mu razna pitanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari