Gligorov: Srbija posle Hrvatske i Grčke ima najsporiji privredni rast

Ostavite komentar


  1. Dok je DOS bio na vlasti, dok su velika preduzeća gurana u stečaj ili pod katanac, dok je siva ekonomija vladala zemljom, dok je veliki broj radnika ostao bez posla i bio prepušten ulici i švercu, niko nije ocenjivao privredni rast, naravno jer ni privreda nije postojala. To je bilo sasvim normalno, e sada se meri svaka sitnica. Aršini su sasvim drugi. Privreda raste, razvija se i stvara dohodak. Naravno da će i napredovati.

    1. Mislite na onaj rast BDP od vise 5% na godisnjem nivou u periodu 2004 – 2008 (2204 je bio iznad 8%!!)? U usporedbi sa DOSovom vladavinom mi se danas krecemo i razvijamo kao puzevi

      1. Zasto lupetate?Proizvodnja je opadala a sredstva su rasla iskljucivo zbog privatizacija i to se racunalo u prihod umesto da se to racunalo u depozit van finansija , u depozit koji bi sluyio za otvaranje novih radnih mesta . To bi ti rekao i Gligorov sa kojim se neslazem jer je samo jedan deo tacan.Da su sredstva od privatizacija racunati kao depozit koji se nesme trositi na nista drugo vec samo na otvaranje novih radnih mesta bilo bi minusi oko 10 ili 15 posto.Vi ne ynate sta pricate!

    2. E moj bote. Bas nemas blagog pojma o cemu pricas. Gdin Gligorov ne zivi u Srbiji i nema veze sa vlascu, bilo prethodnom bilo sadasnom. A sto se sitnica tice, ovi prosli su platili sto nisu dobro radili, ali ovi sadasnji su sto puta GORI! Privreda, kao sto BROJKE kazu NE raste, ne razvija se i ne proizvodi dohodak.

    3. Mlad si Peđo. To što pišeš je bilo devedesetih prošlog veka, samo još mnogo gore. A mislim da znaš da je na vlasti bila ista ekipa kao danas.

    4. Kako to mislite „niko nije ocenjivao privredni rast“? Zbog toga sto ste napisali je nas 800 hiljada prestalo da glasa za DS i tako je Tadic i pao. Kad cete vi, SNS Peđe, prestati da glasate za ovo? Imate li ljudskog dostojanstva?

      1. Ds je na izborima 2012 dobio više glasova nego na prethodnim , a pao je zato što je Bananamen rešio da promeni stranu .

  2. Gligorov uvek ima potrebu da napise nesto suprotno od misljenja Fiskalnog saveta, ne vodeci racuna da li je to tacno ili ne!

  3. Sasvim ,,slučajno“ Gligorov ne pominje njegovu ,,jako razvijenu“ Makedoniju.

  4. Ide to mnogo bolje nego ranije i to je jedna nepobitna činjenica – sigurno da je to moglo efikasnije i brže, ali je takođe, sve moglo da ima i katastrofalne posledice po državu i društvo (mislim na preduzete mere i uopšte vođenje državne politike). Treba nastaviti reforme društva, približavati se mic po mic članstvu u EU i nesumnjivo će tada i situacija biti značajno povoljnija nego što je u ovom trenutku!

  5. Srbija je napredna onoliko – koliko su napredne glave koje je vode. Da bi se ostavario maksimalan napredak treba brže jače i bolje prionuti u naprednjaštvo. I zato dajte još naprednjaštva hoćemo još da rastemo ko napredni balon visoko na nebu.

  6. Šta je ovo…, botovska žurka oko ove vesti, sendviče premestiti u drugu redakciju pod hitno. Naravno da je čovek u pravu i sendviči će nam biti sve tanji i tanji.

  7. Kakav god da je rast je dobar a rast preko 3 posto je odlican!Ne treba na taj nacin usporedjivati rast u regionu a inace Hrvatska uopste nema rast vec pad. Sa druge strane treba razdvojiti , jedno je rast koji se ostvari kroz industriju ( nas slucaj ) i rast koji se ogleda kroz iskljucivo turizam i usluge sto je na primer u Crnoj Gori. Srbija je smelo usla u reindustralizaciju ali i cetvrtu industrijsku revoluciju , dokaz toga je da smo ubedljivo najbrze rastuci po izvozu IT proizvoda.

  8. Nije sve tako crno kako Gligorov predsavlja, kurs eura nikad stabilniji, smanjena inflacija, povecana minimalna cena rada itd.

  9. Srbija beleži dobar privredni rast, povećanju suficita, smanjenje nezaposlenosti, što su sve dobri ekonomski pokazatelji rasta i razvoja Srbije.

    1. Hahahaha.. Bas me iskreno nasmeja. To su smernice koje ste dobili da kritikujete ovaj tekst? Prvo privredni rast je lazan, zato sto tvoji pajtasi knjize inostrane kredite u direktne investicije. Smanjenje nezaposlenosti je fiktivno jer je protiv pravno izbrisano iz Sluzbe za zaposlajavanje skoro 280.000 ljudi „reformama“ vlade. A da ne govorim o slobodi medija, vladavini prava korupciji i sl… Prijatan sendvic

  10. Sjatile se Vučićeve ovce da i one kažu svoje „Beee!“ Nažalost, istina uvek nađe način da izbije na površinu. Ni da imamo 10% rasta u jednoj godini ne menja mnogo stvari ako smo pre toga imali 7 godina neprekidnog sunovrata, otprilike od kada je Vučić zaseo na vlast. A veliko je pitanje kakav to „rast“ smo imali u 2018. To je lažni rast GDP-a, napumpan megalomanskim građevinskim poduhvatima poput „Beograda na vodi“, koji će pući kao baloni od sapunice kada im presudi tržište. A onda će cenu platiti narod Srbije, koji će biti još siromašniji i još opljačkaniji.

  11. Šta zna naučnik svetskog ugleda, kada su tu botine-anonimusi da podriguju i bljuju nedosegnuto esenesovsko „znanje“ o svemu u kosmosu.

  12. Promenite vec jednom „kalupe“budite malo opsirniji da bi vas razumeli
    o cemu komentarisete.

  13. Ко је овај човек да мери наш раст? Да ли он зна за наше златно доба? Ми смо лидери у Јевропи а камо ли у регион. Кад Палма каже: „Овој госпођи 2000“, зар њој није скочио бе де пе? Па кад Вожд подели пензионерима по 3000, мало ли је? Па кад купимо мигове од Руса (не знам да ли имају акумулаторе?), и то је мало? Нека цвета 1000 цветова као у Кини. Мафија скоро ућуткана, нема убистава, дроге. На суду се спор одмах реши. Нема боље, руку на срце. Солидне плате и пензије. У контејнере не гледа много људи. Песма. Очекујем и Немце као раднике, јер и они схватају да је ово обећана земља- Ел Дорадо. Мед и млеко овде теку ми не дамо нашу теку; Док је Вожда, док је Вође, ми јешћемо само грожђе!

  14. Mogla je da kupi i opremu za obrazovanje ili za nauku ili za neku drugu javnu namenu, no čini se da se veruje da će kupovina oružja biti popularna u javnosti..Srbija i Grčka svakako treba da radi na tome da građani žive bolje. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.

  15. Neki od ovih komentara me podsećaju na ono „pa šta kažete da loše i sporo vozim pa smo zadnji? A mogao sam da skrenemo sa puta i zakucamo se u drvo!“

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.