Američka kompanija Global risorsiz investments zainteresovan je da ulaže u korišćenje obnovljivih izvora energije i mineralnih sirovina u Srbiji, izjavio je rukovodilac investicija u toj kompaniji Majkl Kosovan.


On je u intervjuu agenciji Beta kazao da Global risorsiz investments na globalnom nivou finansira kompanije koje koriste prirodne resurse i da u Srbiji vidi ogroman potencijal za razvoj projekata u korišćenju hidropotencijala za proizvodnju struje. – Nedvosmisleno smo zainteresovani da ulažemo u Srbiju. Već smo ovde i polažemo seme za budući razvoj, kao jedna od prvih grupa koja finansira kanadsku Rezervoar kapital korporaciju i njene projekte u Srbiji. Dosadašnja iskustva su veoma pozitivna i nadam se finansiranju novih projekata, kazao je Kosovan.

Motiv za posetu Srbiji, prema njegovim rečima, bio je da stekne utisak o regulatornom okviru ali i atmosferi za razvoj obnovljivih izvora energije u Srbiji. – Sada je pravo vreme za ulaganje u Srbiju. Postoji ogroman potencijal, ali sada postoji i politička volja i transparentnost struktura vlasti koja omogućava stranim investitorima da se zainteresuju i analiziraju projekte – ocenio je Kosovan. Prema njegovim rečima, razvoj korišćenja hidropotencijala veoma je važan za Srbiju jer će poboljšati sigurnost elektromreže i pomoći pri ispunjavanju ciljeva da 20 odsto utrošene energije bude iz obnovljivih izvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari