Goran Vesić: Dunavski koridor gotov za dve godine, Fruškogorski za tri 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je danas da će do septembra 2025. godine biti završen kompletan Dunavski koridor, a do kraja 2026. godine i kompletan Fruškogorski koridor.

Vesić je na sednici Skupštine Srbije naveo i da će do kraja ove godine Požarevac biti povezan na domaću mrežu auto-puteva, zatim i Veliko Gradište i Golubac, a potom i Valjevo.

Ove godine, tvrdi Vesić, biće izrađeno između 35 i 40 kilematara Dunavskog koridora, a do kraja godine će biti gotov i kompletan put do Požege, izuzev tunela Munjino brdo, koji će biti probijen do kraja 2024.

Govoreći o Moravskom koridoru, za koji su predstavnici opozicije rekli da ga „nema niđe“, Vesić predlažio onima koji to tvde da „sednu u auto i da se provozu od petlje Pojate do petlje Koševi, pa da vide ima li ili nema koridora“.

Do kraja godine, prema Vesićevim rečima, biće zavšreno skoro 40 kilometara, čime će biti spojeni i Trstenik i Vrnjačka Banja, te da će do kraja 2025. godine biti zavšren kompletan Moravski koridor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari