Goša: Štrajk nema alternaivu 1arhivska fotografija Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Radnici Fabrike šinskih vozila „Goša“ iz Smederevske Palanke nastavljaju štrajk započet pre pet i po meseci u krugu fabrike, a za sutra najavljuju proteste na ulicama tog grada.

Oni traže pomoć države u rešavanju spora sa bivšim vlasnikom, koji im je za plate ostao dužan preko 600.000 dinara pojedinačno, povezivaja radnog staža i overe zdravstvenih knjižica.

Predsednik štrajkačkog odbora Milan Vujičić izjavio je FoNetu da dosadašnji pregovori sa Vladom i nadležnim ministarstvima nisu dali nikakve rezultate i da je zbog toga štrajk jedina alternativa.

I ono što smo se bili dogovorili sa Vladom nije ispoštovano jer su nas ponovo slagali. Ministar Knežević u petak je rekao da smo mi dobili ponudu i da je na nama da odlučimo. Nikakvu ponudu od Vlade nismo dobili, to je samo politika, rekao je Vujičić.

Prema njegovim rečima, radnici su ozlojeđeni i uvređeni zbog toga što je država godinama tolerisala stranom poslodavcu da krši domaće zakone.

Vidimo da u našoj državi nema više prava za radnike. Ovde su došli tajkuni i lopovi koji samo gledaju da nam skinu kožu, ocenio je Vujičić.

On je najavio da će radnici „Goše“ sutra protestovati na ulicama Smederevske Palanke i ispred zgrade lokalne samouprave.

Želimo da animiramo i naše sugrađne da nam se pridruže jer i oni teško žive, pa bi tebalo da krenemo da se borimo da nam bude bolje, jer vidimo da je ovo zlo prešlo svaku meru, poručio je Vujičić.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari