Ugovor s kompanijom Komiko oil o zakupu zemljišta za izgradnju rafinerije, stavljen je van snage, objavila je juče gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović. Ona je istakla da Komiko oil ni posle nekoliko odlaganja roka nije uplatio 562 miliona dinara za zakup 113 hektara u Industrijskoj zoni Smederevo, gde je trebalo da izgradi rafineriju. Predstavnici gradske uprave Smedereva podsetili su da je poslednji rok za uplatu istekao u ponedeljak u ponoć.


Avramovićeva je najavila da će narednih dana biti raspisan novi konkurs za to zemljište, dodajući da će namena zemljišta biti promenjena. I iz Komiko oila juče je stiglo saopštenje u kome se navodi da matična kompanija, Komiko overses, nije ispunilo obavezu plaćanja, a srpsko preduzeće te kompanije obavešteno je o tome na sastanku akcionara koji je održan 25. januara ove godine u Amsterdamu.

– Razlog je odustajanje Brajana Mareja i njegove kompanije od daljeg ulaganja u ovaj projekat. Zbog neprofesionalnosti i dovođenja u zabludu cele kompanije, kao i svih zaposlenih i učesnika u njoj, Brajan Marej je na samoj skupštini akcionara smenjen sa mesta člana nadzornog odbora. Na istoj skupštini akcionara imenovan je novi nadzorni odbor Comico Overseasa, koji treba da svojom poslovnom politikom i donošenjem odluka nastavi započeti projekat – navodi se u saopštenju Komiko oila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari