Poslovodstvo Titan cementare u Kosjeriću organizovalo je Dan otvorenih vrata kada su zainteresovani građani, prvi put od osnivanja te fabrike, mogli da vide i informišu se o postrojenjima i uslovima u kojima se odvija proizvodnja.


– Cilj posete bio je da pokažemo da je transparentnost u upravljanju i komunikaciji postala svakodnevna praksa svih zaposlenih u našoj kompaniji. Građani su mogli da vide modernizovana postrojenja, da se edukuju o fazama u izradi cementa, kao i da se informišu o tome u šta je uloženo 50 miliona evra za modernizaciju fabrike. Ulaganja cementare u poslednjih deset godina u zaštitu životne sredine, lokalnu zajednicu i bezbednost i zdravlje na radu predstavljaju deo kontinuiranih napora da se poboljša društvena i poslovna klima u Kosjeriću – saopštio je Miroslav Gligorijević, generalni direktor cementare, dodavši da je dugoročno opredeljenje te fabrike da se otvori prema javnosti i da će se posete građana i drugih zainteresovanih nastaviti.

Kosjerićka fabrika, koja proizvodi oko 750.000 tona cementa godišnje, osnovana je pre 36 godina, a ove godine obeležila je i deceniju od privatizacije kada je većinski vlasnik postala grčka kompanija Titan. U modernizaciju fabrike i zaštitu životne sredine posle privatizacije uloženo je više od 50 miliona evra, a podrška lokalnoj samoupravi vredna je oko 11 miliona evra.

IFC uložila 50 miliona evra

Međunarodna finansijska korporacija (IJC), članica grupe Svetske banke, uložila je 50 miliona evra u Titanove fabrike u Makedoniji i Srbiji. Tom transakcijom, kako je saopšteno, IFC je dobila udeo od oko 11,5 odsto u Titanovim operacijama u tim zemljama, te da se od nje očekuje da unapredi Titanovo poslovanje u Jugoistočnoj Evropi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari