Građani spremni da idu do Strazbura zbog daljinskog grejanja

Osnovni sud u Nišu masovno odbija tužbene zahteve građana da ih Gradska toplana trajno isključi iz sistema

Ostavite komentar


  1. Eeeeeeh sa setom se secam kako su i onomad davneeeee 199….i neke,i zrenjaninci izlazili na ulice i iskazivali nezadovoljstvo !! A danas !??? Tuuuuuuuuga !!!

  2. Uvođenjem objedinjene naplate za fakturisanje komunalnih usluga, građani u stanbenim objektima su izgubili svaku kontrolu nad računima za utrošenu vodu, zajedničku električnu energiju i grejanje čija se potrošnja očitava na mernim uređajima. Očitavanja se ne vrše, a zaduženja se tobože dele a ustvari se korisnici fiktivno zadužuju sa iznosima koji su porebni za plaćanje ovih usluga a i finansiranje lokalnih samouprava i partija koji i postavljaju direktore ovih JKP. posebno je grejanje fakturisano a da merni uređaji u predajnoj stanici nisu bili postavljeni i kontrolu stvarne obaveze građani nisu ni mogli da utvrde.To je dovelo do toga da su sa cenama [din/m2 god ili mesećno] (paušalno i bez obračuna) fakturisali sa dvostruko većom akontacijom koja se naplaćivala 12 meseci a korisnici to nisu znali i plaćali su sve dok se i cena kwh nije povećala da je problem plaćanja grejanja postao nepodnošljiv. Međutim ugradnjom kalorimetara u objektima ovo se otkrilo pa je vlast uvela novi način naplate "PO URROŠKU gde se 12 meseci plaća reket nazvan fiksni deo a što predstavlja iznos za ove kwh koji ne mogu da se očitaju na kalorimetru jer nisu ni isporučeni a sa željom da se ne prikaže ova nezakonita radnja t,j. krivično delo. Tako u svim gradovima Srbije naplata se obavlja nezakonito na dva načina a koja ni jedno nije ispravno i zakonito. Ispravna naplata je jedino očitane količine kwh izmerene kalorimetrom pomnoženo sa prodajnom cenom =obaveza svih korisnika u objektu a to je ustvari varijabilni deo jer je fiksni deo REKET: Građani moraju znati da svaka roba pa i kwh ima samo jednu prodajnu cenu koja je i konačna a sve što se nameće za plaćanje predstavlja akontacionu kupovinu kwh jer je to jedino što toplana proizvodi i prodaje . Toplana ne prodaje ni m2 stana niti kw instalisane snage već samo kwh toplotne energije.Ova naplata je organizovani kriminal koji štiti vlast jer i sama učestvuje u tome i ima koristi jer se na ovaj način građani plaćali i grejanje buđetskih korisnika a zbog nih se i sprovodi FISKALNA KONSOLIDACIJA otimanjem dela penzija što je obična plačka za šta je država dužna da za umanjene iznose izda OBVEZNICE sa datumom dospeća i kamatom kao što to daje za ovu kupovinu ostalim .

  3. cena XXI vek. Reketiranje je prisutno svuda . Struja ( 730 din 0 kv ). Banka ( osim kamate i održavanje kredita ) Prepeid mob. ( uzimaju vam mepotrošen novac , nakon 3 meseca) …

  4. Budžetska država protiv pravne države. Zaista se nadam da će Nišlije smoći snage da razvale "nezavisni" sud, bahatu, osvetoljubivu lokalnu vlast i monopolističku Toplanu pred sudom u Strazburu.

  5. U Kragujevcu ništa bolja situacija.
    Privremeno se isključio sa grejanja a troškova 20.000,00 dinara mesečno.
    Trajno isključenje nije dozvoljeno.
    Treba nas da bombarduju ponovo?!!!!!!!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.