Dozvoljeni minus uz ogromne kamate: Koliko nam banke naplaćuju „brze pare“?

Ostavite komentar


  1. U Americi gde si kreditne kartice dugo bile osnovni način kupovine postoji veliki problem. Bankama je ustvari prepusteno da biraju cene usluga. Zašto, pa prvo ne bitno da lobisti u Washingtonu su plaćeni od strane banaka da zaštite banke. Ono što je ovde možda izostavljeno – troškovi opomena i ostalih „kazni“ za sirotinju prevazilazi duboko troškove kamata.

    Kod nas ne postoji sistem lobiranja, bar ne javni. Naše političare plaćamo mi građani. I moraju da se ograniče „sloboda“ banaka da rade kako žele, da naplaćuju papreno. Najviše strada sirotinja, a ne mi što nam takve usluge ne trebaju. Mora ze sprečiti da banke defacto od ljudi lošeg finansijskog stanja postanu njihove sluge, a banke pravim imenom „zelenaši“.
    Moramo naučiti iz primera Amerike kako da ukupnom zakonskom regulativom zastitimo siromašne.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.