Građanski pokret Bravo: Poništavanje "sramnih poskupljenja" komunalija 1Foto: Shutterstock/Akintevs

Građanski pokret Bravo je danas tražio da se ponište „sramna poskupljenja“ komunalnih usluga koja je „bez legitimiteta i obrazloženja“ uvelo Gradsko veće Novog Sada kojem je istekao mandat.

Dok se čeka formiranje novog Gradskog veća, „staro Gradsko veće je u toku godišnjih odmora i masovnih protesta protiv Rio Tinta na ulicama Srbije odobrilo poskupljenja od 10 odsto za vodu, kanalizaciju, odnošenje smeća, sahranjivanje, pijačarinu i usluge ‘Zoohigijene’ „, navodi se u saopštenju uz ocenu da je to „nastavak udara na već prazne novčanike“ građana.

„Zimus smo imali poskupljenja tople vode i grejanja, a pre toga i ostalih komunalnih usluga. Vlast je u protekle tri godine povećala cene svih komunalnih usluga za ukupno oko 50 odsto“, naveo je pokret Bravo.

Taj pokret traži da o eventualnim poskupljenjima odlučuje novi saziv Gradske skupštine „gde sede predstavnici građana i svih političkih opcija“ i ukazuje da smatra da „pre bilo kakvih poskupljenja treba ispitati njihovu osnovanost, a takođe i šta se može preduzeti da javna preduzeća posluju bez nepotrebnih troškova“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari