Građanski preokret: Uprkos rešenju o rušenju, Linglong i dalje gradi

Ostavite komentar


  1. Na delu na0e teritorije amerikanci sagradili najveću vojnu bazu u istočnoj evrooi, bez dozvole za gradnju!

    1. Eto zašto je Vučićeva vlast nesmenjiva.Gradi se fabrika guma gde će 1500 građana Zrenjanina dobiti posao a oni se uhvatili za slamku u vidu nekih objekata bez dozvole za gradnju.Pa takvih je hiljade i hiljade u Srbiji i za njih se niko ne buni.Rekao bih nešto i oko ekologije.Niko od tih što lupetaju po mas medijima nije bio ni u jednoj savremenoj fabrici guma.Građani Pirota i Kruševca se ne bune zbog Tigra i Trajala jer nema ni smrada ni čađi iz tih fabrika.Ja sam bio u fabrici guma Hankook u Mađarskoj i ta fabrika pre liči na fabriku lekova nego guma.Nema ni dima,čađi i smrada.Linglong će biti nova najsavremenija fabrika guma kakva će biti i nova fabrika guma Toyo u Inđiji.Zato nek razne organizacije prestanu da mlate slamu u stilu „trla baba lan…“ već da povedu ozbiljnu borbu protiv najgore vlasti u istoriji Srbije.U slučaju Linglonga to nije.

      1. Tek nakon što su obavešteni istražitelji iz Francuske, doneta je odluka da se uđe u zamenu uglja gasom. Paradoksalno je da Tigar AD, koji je godinama u stečaju koristi gas, a Tigar Tyres zbog plačke ugalj – na uglju se dobro krade.

        Nikome iz društveno odgovorne kompanije nije smetalo to što Pirot zasipaju sumpornim jedinjenjima i teškim metalima, niko nije ni pomišljao da se na dimnjake postave adekvatni filteri. Samo zato što je Ivica Antić upozorio da „u ugalj“ nikako ne dira, jer će „oni“ da ga isteraju.
        Zbog loših uslova rada, velikog zagađenja i ogromnog stresa, kome su radnici izloženi, prosto je eksplodiralo razboljevanje od autoimunih bolesti. Samo od multipla skleroze je obolelo 6 ljudi za manje od 2 godine. Ostale bolesti je već teško i izbrojati.

      2. To je nekad bila naša teritorija, a sada na njoj naši zakoni više ne važe, čisto radi znanja.

      3. Pa dodji u Pirot da vidiš i osetiš kako nema smrada od Tigra. Istina , do pre dve -tri godine nije bilo ali šta se u zadnje vreme desilo ne znam ali više ne može da se diše ali o tome niko javno ne govori. Ili su se filteri pokvarili ili dograđeni deo fabrike nije urađen kako treba da bi se zaštitila životna sredina.

    2. To je nekad bila naša teritorija, a sada na njoj naši zakoni više ne važe, čisto radi znanja.

  2. Zamisli Gradjanski preokret.Tuga samo bi rusili.Ajde malo razmislite ako ste u stanju.Ostavite politiku sa strane i pogledajte taj grad sto nice i otvara nova radna mesta za mlade ljude a ne za vas posto ih vi ocigledno imate.

  3. Neka ćuti Beograd. U banatu duva košava i severac, tih šesdesetak kilometara je ni

  4. Neka ćuti Beograd. U banatu duva košava i severac, tih šesdesetak kilometara je ništa, taman da popravi kvalitet vazduha u Bg.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.