Gradnju ulice za Lidl finansiraju iz budžeta 1Foto: Nenad Kovačević

U bivšoj kasarni „Četvrti puk“, koja je pre nekoliko godina postala vlasništvo Užica, gde će biti sagrađen trgovinski objekat nemačke kompanije Lidl, počela je izgradnja asfaltne ulice u blizini budućeg objekta te kompanije.

Izvođač radova je užičko JKP Niskogradnja. Vrednost radova je 21, 3 miliona dinara, od kojih je Ministarstvo privrede izdvojilo 13, 5 miliona, a ostatak od 7,8 miliona dinara obezbeđen je iz gradskog budžeta i sredstava užičkog JKP Vodovod.

– Biće izgrađen asfaltni put dužine 600 metara i pet metara širine, sa kompletnom pratećom infrastrukturom – kišnom kanalizacijom, vodovodnom mrežom u dužini od 900 i fekalnom kanalizacijom od oko 500 metara, kao i kablovima za rasvetu, rekao je Nikola Maksimović, direktor užičkog JP Direkcija za izgradnju i dodao da je predviđeno da se radovi završe za 25 dana.

Nemačka kompanija je u maju prošle godine kupila parcelu od 70 ari u bivšoj kasarni i za nju platila 601.000 evra, odnosno, kako su isticali predstavnici gradske vlasti, za oko 30.000 evra više od njene procenjene tržišne cene. Lidl je bila jedina kompanija koja se prijavila na oglas za prodaju tog zemljišta. Osim rušenja dva objekta koji se nalaze na tom zemljištu, što je već urađeno, lokalna samouprava se obavezala da investira u pomenuto komunalno opremanje te parcele.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je, u maju prošle godine, izjavio za Danas će Lidl na toj parceli izgraditi trgovinski centar od oko 2.500 kvadratnih metara i da očekuje da će se u njemu, u zavisnosti od prometa, zaposliti od 20 do 30 ljudi.

Po planovima, gradnja bi trebalo da počne krajem ove ili početkom naredne godine, a objekat bi najverovatnije trebalo da bude završen do proleća 2016. godine, rekao je u maju prošle godine Petković. Međutim, Nikola Maksimović je rekao da su predstavnici Lidla planirali da izgradnja tog objekta počne u martu ili aprilu 2017.

– Oni su dobili građevinsku dozvolu i pripremaju raspisivanje tendera za izvođača radova i očekuju da do kraja ove godine izaberu izvođača, kako bi radovi krenuli u martu ili aprilu dogodine, rekao je Maksimović i dodao da je „rok za završetak od pet do šest meseci“.

Obnovljeni sportski tereni

Nakon skoro 30 godina, renovirani su košarkaški i rukometni tereni na otvorenom u Velikom parku, kojim gazduje užičko javno preduzeće istog naziva. Gradski većnik Petar Blagojević je rekao da je iz budžeta grada uloženo skoro tri miliona dinara za renoviranje dvaju terena, koje mogu da koriste i profesionalci i amateri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari