Gradonačelnik Kragujevca demantuje gašenje Centra za strna žita 1Kragujevac Foto: Beta/Miloš Miškov

Reagujući na ovonedeljnu tvrdnju rukovodstva kragujevačkog Saveza samostalnih sindikata da je „ponovo oživela ideja o gašenju Centra za strna žita u Kragujevcu“, gradonačelnik tog grada Nikola Dašić, danas je poručio da taj centar „definitivno neće biti ugašen“.

Naprotiv, ideja je, pojasnio je on, da se Centru za strna žita pripoji Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj.

– Na taj način ćemo ojačati Centar za strna žita i omogućiti mu širi dijapazon delatnosti kojima će se baviti u budućnosti – kaže Dašić.

Savez samostalnih sindikata Kragujevca, podsetimo, upozorio je početkom ove sedmice da iza ideje o gašenju Centra za strna žita I otpuštanju njegovih radnika, kroz njegovo spajanje sa „virtualnim Centrom za poljoprivredu i ruralni razvoj“, stoji jedan gradski funkcioner, koji je „opterećen neuspesima“, i koji „ima ima privatnu firmu iz iste delatnosti kojom se bavi i „žitarski“ Centar“.

– Grad Kragujevac, kao osnivač Centra za strna žita i Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj pokreće inicijativu za pripajanje jedne ustanove drugoj. Na taj način će najstarija naučna ustanova u oblasti agrara u Srbiji i na Balkanu dobiti na efikasnosti u poslovanju, povećati ekonomičnost i postati osnova za dalji razvoj sela – rekao je Dašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari