Gradski budžet Vranja manji za 100 miliona dinara 1Vranje Foto: www.wikipedia.org / Wlodzimierz

Planirani budžet za 2018. godinu grada Vranja iznosi 2,86 milijardi dinara, što je za blizu sto miliona manje od prošlogodišnjeg.

Glavnu stavku predstavljaju planirane investicije u strateški važne objekte, za šta će biti izdvojeno 2,5 miliona evra. Radi se o završetku hirurškog bloka, pozorišne zgrade, gradskog stadiona, radova u Slobodnoj industrijskoj zoni, izgradnju još jednog dečjeg vrtića, kao i na uređenju nekoliko važnih saobraćajnica u centru grada.

Interesantno je da su budžetske stavke za kulturu (209 miliona dinara) i sport (190 miliona) veće od stavki za poljoprivredu i zaštitu životne sredine (25 miliona), za osnovne škole (117), srednje (79), kao i za socijalnu zaštitu zašta je projektovani iznos 146 miliona dinara. Uprkos povećanju broja zaposlenih za 1.500 ljudi u prošloj godini, kako se primećuje i tekstu budžeta koji je usvojen na poslednjoj sednici gradskog parlamenta, prihodna strana budžeta po stavci poreza na zarade projektovana je na 840 miliona dinara, što je za 30 manje u odnosu na budžet iz 2017. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari