"Gugl strit vju" automobili ponovo na putevima Srbije 1Foto: Google/Promo

„Gugl strit vju“ automobili ovog leta biće ponovo na putevima Srbije. U narednom periodu obilaziće javne puteve širom zemlje uključujući Beograd, južnu Bačku, nišavski, raški, sremski, šumadijski i mnoge druge okruge, saopšteno je danas.

Cilj ove vožnje je ažuriranje „Gugl strit vju“ fotografija srpskih gradova, puteva i autoputeva na Gugl mapama, objašnjeno je.

Kako su dodali, kompanija Gugl je svesna da se infrastruktura u gradovima, ali i između gradova, vremenom menja i razvija, pa fotografije treba redovno ažurirati.

„Nove fotografije će pomoći korisnicima da se još bolje orijentišu na različitim destinacijama i lakše planiraju svoja putovanja. Strit vju nudi prikaz od 360 stepeni kako ulica tako i prirodnih i kulturnih znamenitosti“, poručili su oni.

Iz kompanije tvrde da su posvećeni zaštiti privatnosti.

„Pre objave prikupljenih fotografija one se obrađuju tehnologijom koja zamagljuje lica ljudi i registarske tablice automobila kako bi se onemogućila njihova identifikacija i zaštitila njihova privatnost“, naveli su iz Gugla.

Postoji i naknadna mogućnost prijave određenih nepravilnosti.

„Strit vju sadrži i dodatnu funkciju zamagljivanja fotografija, koja se može zatražiti pritiskom na dugme „Prijavi problem“ na donjem desnom uglu objavljenih fotografija na Gugl mapama“, objasnili su oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari