Gujaničić: Emisija korporativnih obveznica Telekoma Srbija omogućena paketom mera Vlade Srbije

Ostavite komentar


  1. e pa nek nam je sa srecom ..ako izgube izbore gurnut ce narednu vlast i narod u inflaciju..NBS bas i briga kada otkupljuje obveznice jer ce ih naplatiti svakako jacanjem dinara i brzim pretvaranjem u sigurnu valutu.Drzava skida sa sebe finansiranje iz budzeta takvih lopovskih tzv korporacija koje u sebi nemaju ni ,,K,,od korporativnog upravljanja..sve je jedna VEEELIKA sema u kojoj ce glavnu ulogu igrati kupci iz cijih redova..ako budu vecinski SNSovci onda ih treba slediti..ako budu stidljivi-znaci prevara..veliki igraci kao sto su banke i drustva ce oceniti..prvo pljacka telekoma sada cemo videti koga ..opet telekoma verovatno

  2. Ono sto je jedino izvesno je da ce se ionako visoki dug „Telekoma“ dodatno povecati. Banke nece kupovati obveznice ako im NBS ne garantuje da ce ih otkupiti. NBS ce doci u posed obveznica velikog broja preduzeca u kojima je drzava vecinski vlasnik, pa ce morati ili da stampa novac, sto moze izazvati inflaciju, ili da koristi devizne rezerve, cime moze ugroziti kreditni rejting drzave. U svakom slucaju, ceh ce platiti gradjani Srbije, koji su kod ‘Telekoma“ vec osteceni zbog neiaplacenih dividendi, ali i zbog gotovo sigurnog smanjenja vrednosti akcija nastalog enormnim zaduzivanjem.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.