Guvernerka oplela po trgovačkim lancima: „Ne može inflacija da bude nekom rat, a nekom brat“

Ostavite komentar


  1. Eto prilike za veliku kontrolu i naplacivanje kazni, mislim da stw to trebali odavno da uradite.
    SAMO POSTENO I BEZ PRIMANJA MITA OD VELIKH LANACA, A SVE JE TO ZBOG MINIMALCA PA VI VIDITE SADA.

  2. Reče guvernanta NBS da su inflaciju usporili nakupci sa bostanom a na oči komunalne milicije…Direktno hvali sivu nakupačku zonu…?? Radikalska politička ekonomija…

  3. Bravo, gospodjo Tabakovic! Trgovina se zaista otrgla kontroli, treba je ukanalisati u realne tokove. Samo napred, ministarka!

  4. Činjenica je da se posrednici svih tipova i modela bezobzirno ugrađuju kad god i koliko god je moguće u svim transakcijama.
    U bankarskom sistemu, na primer, provizija banke preko belibora bila je 3%, a sada je 6,76% zbog potrebe da se više nadrpaju. Rast belibora (i euribora) im je već donosio dodatni profit, ali to nije dovoljno.
    S obzirom da su makar i nezvanično kartelski organizovani, svi posrednici dodatno pljačkaju narod i prave probleme monetarnoj politici države.
    Stati na kraj!

  5. Trgovacki lanci divljaju sa cenom kao i banke, ali i trgovci naftnim derivatima, kao i država akcizama. Svi koriste priliku u divljoj državi.

  6. Sve je u pravu guvernerka što je rekla.
    Trgovinskim lancima bi trebalo odrati kožu s leđa.

  7. Uzgajivaci stoke vise ne mogu stoku direktno da prodaju trgovackim lancima, kafanama ili fizickom licu nego sada mora da prodaju klanici a svi ostali onda moraju da kupe od klanice. Tako da je sada namesteno da klanice diktiraju ne samo cenu otkupa nego i prodaje zaradjujuci i na uzgajivacima i na potrosacima. Ova prica o marzama je ona klasicna „Drz’te lopova“ dok ovamo smisljaju novi nacin kako da nas oplackaju. Cilje je jasan. Da nam uzmu sve, da nas zaduze jos vise, da nam uniste proizvodnju, da banke pokupe nase stanove, kuce, njive, a sve zato sto je neko dobio dzeparac da to uradi. Ja drugo objasnjenje ovakvoj ludosti nemam. Ako cilj ove vlade nije da se unisti zemlja i narod u njoj onda neka neko izadje i kaze zasto rade ovakve stvari.

  8. Od Indjije do Beograda, od Smedereva do Beograda,uz svaki put, na hiljade kamiona sa bostanom, paprikama, drva, improvizovane tezge…a cene vece nego u marketima. Dakle, nesto ovde debelo smrdi.

  9. koji lanci? zaboravila si jako si pozatvarala jugoslovenske lance 90ih
    vidno je da strani lanci prodaju zalihe i da im je asortiman sve manji.
    skedece je da ce pobeci glavom bez obzira od ovog mulja od drzave

  10. cica: „jedino konkurencija obezbeđuje jeftinije proizvode“ ali I pametne politike!

  11. Što se cica aktivirala ovako u borbi da podrži vođu? Ovo je farsa.Ministarka zdravlja hoće da ograniči bolovanje na 15 dana zbog investitora i stranih ulagača a ova kao kritikuje strane lance trgovine???? Nešto ne štima ovde.

  12. Stalno pričaju konkurencija, pa što ne obezbede veću konkurenciju? Niko se ni ne trudi.

  13. @Vera Naprednjacka botuljo, hajde sto ti je komentar stereotipno tupav sto se i ocekuje od SNS botova ali ti cak nisi sposobna da shvatis da Jorgovanka nije ministarka nego je guvernerka Narodne banke Srbije 🙂

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.