„Trebalo je da reaguju odmah, a ne posle tri sata“: Bivši generalni direktor Miroslav Tomašević o hakerskom napadu na EPS

Ostavite komentar


  1. Zašto se forsira ovaj čovek, postao direktor jer vodao „onog“ po termoelektrani, maaaloo sposobniji od pečenjara! Što i nije baš teško!

  2. Apsolutno je nebitno da li su reogovali odmah, ili posle 3 sata od kad su primetili. Podaci su komromitovani ko zna od kad, kriprovani i presnimavani lagano silno vreme pre toga… ovaj čovek samo sebe sad predstavlja da je kao nešto pa on bitan. Foliraža!

  3. Nije se moglo spreciti? Koji software se koristi? Kako je uradjena bezbednost softwera? Koja firma je odgovorna?

  4. Zašto država daje prmijerkinom bratu da postavlja software u tako osetljivom mestima.
    Da li država misli samo o tome kako će opljačkati državu a ne misli na sigurnost državnih sistema i naroda.odkud on da pravi sajt da li je prošao bezbednosne sisteme ,da li je praćen njegov rad ,pa sutra će vam bombu postaviti ovakvo u koje vi verujete.
    Sumnja se da je napravljen namerno loš softver isto kao i geo Srbija a onda ili on ili je dojavio kako da se uđe ili da je feleričan ,i eto nas gde smo .da bi sačuvali svoju pljačku oni su verovatno platili traženu otkupninu.lopovi sačuvani do sledećeg brnabićkog sajta.
    Bija voa,policija ćute dok nam rasturaju državu.

  5. Хакерски напад је лаж али се бојим да ће неко други платити мој рачун.

  6. bilo bi lepo da se vratite na svoje radno mesto na kojem ste bili dok vas ova nova garnitura nije smenila, vi ste covek iz tog preduzeca, i najbolje je da vi i ekipu koju oformite vodite to vase preduzece a ne stranci..i jos placanje struje, preko te nove banke, gde ce novac puniti dzepove privatnog lica treba odmah prekinuti..stoga vama podrska…

  7. Koji IT tim? Devastiranje Informatike u EPSu počelo je pre skoro desetak godina.Sada to rade rekao bih slobodni strelci koji moraju da krpe sve i svašta a ne samo ono što im je uža specijalnost. Nešto kao doktor u malom zabačenom mestu koji mora pored svoje opšte prakse i da porađa, da operiše,vadi zube,lepo rane pa koliko zna.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.