Hoće li biti novih turističkih vaučera ove godine? 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ

Ministar turizma i omladine Husein Memić izjavio je da za sada nema garancije da će ove godine biti novih serija vaučera za odmor u Srbiji.

Memić je za današnju Politiku podsetio da je država ove godine, u skladu sa budžetskim mogućnostima i potražnjom, podelila 100.000 vaučera u iznosu od 10.000 dinara.

„Pored moje i volje ministarstva, tu su i realne potrebe drugih sektora u privredi Srbije, te realne mogućnosti našeg budžeta“, naveo je ministar.

Dodao je da se sredstva za vaučere opredeljuju svake godine u skladu sa raspoloživim novcem u držanoj kasi i realnim potrebama na turističkom tržištu.

„Postoji velika potreba za ovakvim vidom pomoći, ali je turizam samo jedan od grana privrede koja traži pažnju države kako bi se dalje razvijao. Na predlog našeg ministarstva više puta je traženo da se dodele dodatni vaučeri“, kazao je Memić.

Naveo je da je 2022. godine podeljeno rekordnih 400.000 vaučera, ali da više od 60.000 nije iskorišćeno, odnosno da „nije bilo realne potrebe na turističkom tržištu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari