Hoće li "saga" o "velikom fići" iz Srbije dobiti srećan epilog

O nesrazmeri između evroazijskih tržišta, sa oko 200 miliona stanovnika, i srpskog od oko sedam miliona, te između cena "fijata 500L", koji i bez carine teško da može da bude jeftiniji od 15.000 evra, i "lade", koja košta oko 5.000 evra, najbolje svedoče cifre
Tragom informacije o nastavku pregovora o izvozu "fijata 500L" na evroazijska tržišta

Ostavite komentar


  1. Na zdravlje ako Kazahstan treba da posreduje izmedu Rusije i Srbije. Rusija ocigledno nema nameru da ovo odobri jer je neukusno i neprofesionalno koliko ova prica traje a politicari se setaju, trose pare i obecavaju pa ne ispunjavaju. 15.000 € za ovaj auto je previse i ako je jedno vreme u Srbiji mogao da se prodaje za 10.000 €, znaci da ima jos uvek marze za sve unutar ove maloprodajne cene. FIAT nije sam investirao tolike pare nego je i Srbija grdnim subvencijama omogucila ovaj posao. A sto nije ispunila obecanja za EEU bez carine, infrastrukturu i ko zna sta jos stoji u ugovoru, pokazuje i neozbiljnost drzave kad na veliko ulazi u nesto sto zna unapred da ne moze da ispuni. Toliko o nasim prijateljima Rusima!

  2. Ludost je bila pokrenuti ovu fabriku jos je ludje ocekivati da ce opstati.U Americi fico kosta oko 16 hiljada doilara. Mnogo para za nikakav kvalitet i komfor.Sta se sve moze kupiti za te pare? Ko se vadi na potrosnju najludji je.Cena nafte pada.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.