Hrana tri puta veći izdatak u Srbiji nego u EU

Na šta novac troše građani naše zemlje, a na šta u Evropskoj uniji

Ostavite komentar


  1. Zasto ne napisete da mesecna naknada bez potrosnje iznosi u Hrvatskoj 20 kuna tj.oko 350 din i da tarifa jeftine struje traje neki sat duze nego u Srbiji?

  2. Ove statistiku apsolutno nisu tačne, kod nas je dosta loše tu nema šta, ali u EU se za stna izdvaja negde polovina plate negde 60% negde 45%, nigde bukvalno nigde ne ide 17% to je apsurd.

  3. Na zapadu (ni na istoku) ništa novo. Trošili bi smo i mi više kada bi imali šta. Ako govorimo o običnom svetu prosto je čudo kako preživljava (nisam rekao živi). Na energrente se kod nas manje troši je sirotinja loži granjem smederevac (ili sličnu limariju) a alkohol (koji je i kod nas velika stavka, kao i svuda) nabavlja iz privatnih pecara (po niskoj ceni ali lošeg kvaliteta) da „zamagli“ pogled i „umanji“ muke…

  4. ako vec onda objektivno ili nikako! Daklem ( Sa 52 g iskustava), u Njemackoj samo 42%?od domacinstva ima svoju imobiliju! u HR Primera radi kroz pretvaranje stanarsko pravo u svojinu 82 % domacinstvonzivinu svojinu! jeda radnik Sa 4cj obitelji ima u proseku oko 2.500 € inkl. Decji dodatci( zene redovito rade Ako nista drugo ono ne oporezovani 409 € Mini dop! Daklem oko 3.000 netto Se za jednog kval. Radnika obj. Garantirano! Ovaj obitelj u proseku izdaje ( u pregradjama odn, Manjim mestima oko 800 € inkl rezije bez struje ! Moji mladi Kollege naravno dobiju placu min. 4.000 € netto i redovito vec i svoj krov nad glavom ! hrana u sup . Marketima (Lady Lidia Rewe Edecka ec jeftini svinj. Korket napr 3-4 €/kg, Kod mesara pak 10-12€ /kg i vise! Naravno razlika je kao dan i noc! Isto je i Sa vocima i povrcama! rezije: Ako jedan Srb,. Obitelj ima 500€ i svobstveni Stan u usporedbi Sa Njem obiteljima kao stanari Sa stanarinom od 800 € onda Srbski obitelj Sa izdatkom 100 € za reziju ima ukupno 12oo € dohodaka( Njemac duplo) Malo komplicirano na prvi pogled u biti jednostavno! Njemacka jedno Srbija drugo i to je to po naski!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.