Hrana u restoranima poskupela za godinu dana 22,8 odsto

Ostavite komentar


  1. Ugostiteljstvo je samo ugostiteljska.delatnost .Da bi narod bio zadovoljan uslugom.,i hranom sa menija…morajaju imati i odlične kuvarice.,.pomoćno osoblje u kuhinji..moraju imati i osoblje koje brine o restoranima kao ambijentu..Konobari nisu više kao nekada crno bela kombinacija.Sada u farmerkama i košuljama ,.keceljom i novčanikom..donose vam sa menija.porudžbinu..donesu . vam.i. račun .šta ste pojeli i popili.Ako narod kaže skup meni u restoranu neće ući.Ugostitelj ne može da bira goste . Gosti.ugostitelja. da li može da plati ponudu.Beogradske kafane su bile pune naroda..šporet u kući i kuhinja nije bila.u neredu uvek čista
    Spremati u kući .hranu to je zamor,vreme,nervoza.nered.
    koji se mora očistiti za.sobom.Više se ne mesi hleb i ne peče.u šporetu postoje pekare više se ne peku prasići postoje pečenjare više se ne mese torte i kolači postoje poslastičarnice
    sve je na dohvat ruke.samo.da odete i preuzmete.više se ne
    sprema ni riba u kući.postoje ribarnice koje vam ispeku .nema mirisa od prženja .i.to je jedna vrsta ugostiteljske usluge nije trgovca prodavca .Vi imate svoj novčanik kojim raspolažete.takav izbor nije restoranski već lično vaš.
    Bila u Evropi i videla koliko je lakši život .kada sve imate na dohvat ruke i sami izaberete gde i šta i koliko vam treba.
    radovati se Novoj godini je u svetu ista želja i,emocije svih naroda.Nije dobro kada ugostitelji pred Novu godinu podignu
    cene i tada biva,.nema naroda u restoranima i kafanama. onda počnu svoje probleme u ugostiteljstvu da..traže u delatnostima proizvođača hrane i pića.,koje nema ugostiteljstvo ,.dobijaju ispod tržišne cene .vrednosti..podignu cene svojih usluga kako menija tako i pića..Ugostiteljstvo će biti na rubu egzistencije .zaposleni bez ugostiteljskog rada i zarade. Kafana i restorani su za narod da ne moraju da strepe .koliki im je račun.i da im ne presedne taj kafanski i restoranski meni. piće i kafa.
    ugostiti u restoranu ili kafani jeste kakav je ugostitelj sa cenama.ako narod .nije zadovoljan neće ući nikada više.možete stajati ispred vaših restorana i kafana i gledati, narod prolazi ne ulazi Da li ima veze sa političarima ne znam, nisam političarka nisam ni ugostitelj bila,.samo jedno iskustvo kao gosta.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.