Hrane će biti dovoljno, cene malo veće

Počela prolećna setva na dva miliona hektara

Ostavite komentar


  1. Cenu u poljoprivredi platiće siromašna seljačka gazdinstva i gradska sirotinja dok će mešetari i trgovinski lanci pokupiće kajmak. Rezultat biće da će hrana biti sve više slabijeg kvaliteta dolaziće iz uvoza a i ovo malo matorik seljaka što ima bankrotiraće biti na ivici siromaštva. A velike površine koje drže tajkuni to nema veze sa sirotinjom rajom. Iskustva u svetu govore da i pored velike količine hrane ne znači da imate prehrambrenu sigurnost. Slučaj Irska i Engleska kad su irci gladovali a englezi bili siti. Jer su vlasnici zemljišta bili stranci i domaći krupni kapitalisti. Ne zaboravite da porodice krupnog kapitala žive već gde žive.

  2. Kojoj Kumi su prošle nedelje naplatili dve glavice belog luka 500 dinara.Nisu se setili da ga prodaju na čen.To mi liči na priče moje Tašte kako su im aprila 1941. godine u okolini Beograda seljaci naplaćivali čašu vode iz bunara.

  3. Cene malo veće? Pozivam građane da SVI traže MALO VEĆE PLATE I PENZIJE kako bi strani trgovački lanci mogli da zadrže sadašnje marže koje su višestruko veće nego u doba SFRJ.

  4. zašto je „struka“ zatvorila pijace i nagurala nas u zatvorene markete gde ljudi sate provode u redovima ispred prodavnica i , posle, čekajući na kasi ? koji je to um zaključio da je opasnije kupovati na otvorenom , u sred proleća, lepog vremena i pune sezone povrća, ko nije, ili ko nije želeo, da ukapira da posle 12 sati karantina, sve poništava masovkama u samposlugama – „struka“, neko od onih već dokazanih kompletnih idiota, najpošteniji lično ?

    1. Zašto kupovati od seljaka i nakupaca na pijaci, kad novce treba ostaviti trgovačkim lancima i megamarketima? Struka je za to već dobila jedan orden. Biće ih još.

  5. Pa ako država hoće da pomogne, kako se hvali, neka snese deo troškova na sebe i smanji već nerealno visok PDV koji čuči na 20% već… 20 godina?! Mada da, država nam uzima petinu zarada koje su već premale. Ako neće, možda ne bi bilo loše da se sa svojih 26 godina kandidujem, pošto su takse realno trn u oku svih nas. Opozicija ne nudi ništa slično, kao ni vlast. Samo se utrkuju za mesto odakle mogu da nameštaju tendere.

  6. Čega dva miliona hektara.Opet neke nebuloze.Mladi Pravnik Nedimović iz Laćarka se ukolipio u lagannje.Nije ni čudo,prvi je na listi SNS najpametniji ,a jeste iz DS i tu su i tuge u radosti

  7. Ovako „stručno“ nas ni Vučić ne bi izlagao… Kaže setva uveliko… a hapse ljude čim izvezu traktor…
    Zašto dajete ovoliki prostor Vučićevim lažovima… Po ovom veselniku posle ovoga ima da potekne med i mleko. Prosto nam epidemija došla ko kec na desetku…

  8. Cene malo veće, plate mnogo manje. Koji je to „genijalni“ SNS. polumozak proračunao, da je tržnica- pijaca sa voćem i povrćem na otvorenom prostoru, opasnija od prodaje istog, ali u zatvorenom prostoru? U čijem je to interesu, i za čiji džep. Uvozićemo sve iz Kine?

  9. cena malo visa. da li znate da je kupus 100 kilogram. malo visa .vi pojma nemare sra pricate

Ostavite komentar


Ekonomija

Poljoprivrednik Veljković: Pritisak BIA na seljake je ogroman 10

Poljoprivrednik Veljković: Pritisak BIA na seljake je ogroman

Pritisak Bezbedosno informativne agencije (BIA) na seljake je ogroman i nezabeležen od 1945. godine, kada su komunisti došli na vlast i počeli obračun s političkim i ideološkim neistomišljenicima, rekao je danas FoNetu Predrag Veljković iz Udruženja proizvođača mleka i stočara Šumadije i Pomoravlja.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.