Hrvatska zbog pesticida vratila breskve iz Srbije: Posle akrilamida u čipsu sada pronađen i hlorpirifos u voću

Ostavite komentar


  1. Pa nije dovoljno sto unistavamo
    sami sebe sa otrovima, pa da bi se bogatili, šaljemo i dalje…
    Bruka!

  2. Zasto se ne pronadje odgovoran za ovako nesto?
    Koliko je produkata kancerogeno plasirano za domacu prodaju i upotrebu?
    Zasto se ovoliko trudimo da prevarimo druge, zar ne postoji unutrasnja kontrola proizvoda?

  3. Imamo otrovnu hrani i sad bi trebalo da su nam krivi Hrvati. Kad će inspekcije početi da rade svoj posao u Srbiji?!

  4. Taj prepaat je insekticid sasvim obican i 20 godina aktuelan i mislim da je izbacen pre neke godine prema EU nalogu posto izbacuju sve sto deluje i ubacuju duplo skuplje nove otrove .Ako ste ga jeli 20 godina i niste crkli nece vam utroba ispasti od njega ne brinite .

  5. A sta radi nasa sanitarna ili vec koja inspekcija, znaci mi mozemo da jedemo takve breskve, cips, ali EU kaze ne moze jer su vracene sa granice Hrvatske a i Slovenije tamo institucije rade svoj posao jer ih narod placa da rade za narod. Blago njima mislim tom narodu jer i mi placamo ali se ne radi kao u Hrvatskoj i Sloveniji ili mozda ja gresim zato sto mi jos nismo u EU a kada budemo onda ce i kod nas institucije da rade. Posto smo mi na put, mnogo nam dugacak put, tako da cemo se i dalje trovati. Blago nama. Ziveli

  6. Zamislite da je obrnuta situacija,da mi na granici dobijamo kancerogeni čips i otrovne breskve iz Hrvatske.Jaoooo ,pa bilo bi …oće Hrvati da nas potruju,da nas zatru,da nas nema…A sad vidim svi ćute.

  7. Do „juče“ niko nije kontrolisao hlorpirifos u voću pa smo normalno konzumirali voće. Od ove godine je zabranjen i sad kao problem. Bez ovakvih pesticida nema onako lepih plodova voća na pijacama.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.