Proglašen za hrvatskog špijuna, pa završio u BIA: Damir Perčić za Danas kaže da je "priveden zbog lažnog teksta u novinama" 1Foto: Danas

Damir Perčić koji je priveden na razgovor u prostorije BIA u Subotici proveo je tamo nekoliko sati.

Priveden je kaže zbog toga što se oglušio na poziv za razgovor u kom su pripadnici BIA hteli da provere navode iz „lažnog teksta u režimskim medijima“, gde se on proglašava za „hrvatskog špijuna“.

Kako ističe, ne seća se da je bilo šta slično izjavio od onoga što se našlo u tom tekstu i najavljuje tužbe protiv svih medija koji su to objavili.

– Priznajem da nisam otišao na razgovor na koji su me pozvali iz BIA, ali samo zato što sam bio duboko potresen i iziritiran tim tekstom u kom me proglašavaju za hvatskog špijuna. Nemam državljanstvo ni Mađarske ni Hrvatske, a 1991. i 1992. godinu proveo sam kao vojnik u Sloveniji i Hrvatskoj i mislim da sa zadužio ovu zemlju, a ne da budem optužen za ovako nešto – rekao je on.

Poljoprivrednici traže smenu ministra Martinovića

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Martinović izjavio je Vlada Srbije učinila sve za poljoprivrednike i dodao da će se to videti i za nekoliko dana kada se u parlamentu bude vodila rasprava o izmenama i dopunama Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

On je posle naveo da se vodi „hibridni i specijalni rat protiv Srbije, a pre svega protiv predsednika Aleksandra Vučića“.

Potom je napao pojedine predstavnike poljoprivrednih udruženja, pre svega Miletu Slankamenca iz Inicijative za opstanak poljoprivrede Srbije koji već danima trpi linč režimskih tabloida.

Proglašen za hrvatskog špijuna, pa završio u BIA: Damir Perčić za Danas kaže da je "priveden zbog lažnog teksta u novinama" 2
Foto: Danas

Ministar je ponovio tvrdnje iz lažnih tekstova da „pojedinici koji se maskiraju kao udruženja poljoprivrednika ili ekologa rade po nečijem nalogu“.

Za Slankamenca je rekao da nema veze sa poljoprivredom, te da „ima tri saksije cveća u stanu“.

Mileta Slankamenac za Danas kaže da su izjave ministra budalaštine.

– Kakvi hibridni ratovi, kakvi bakrači, oni su potpuno izgubili kompas. Ne mogu da odgovaram na takve gluposti. Može slobodno da dođe kod mene, pošto sam peta generacija poljoprivrednika u mojoj familiji, da mu pokažem kupoprodajne ugovore za moju zemlju još iz 1919. godine – kaže Slankamenac.

Ističe da ne zna zašto su se baš na njega toliko namerili.

– Damira Perčića su priveli, a pre toga u medijima proglasili za hrvatskog špijuna. Čovek je prošao sve ratove, sramota da ih bude. Lično, mene nije briga šta idioti pričaju o meni, ali vidim da su ljudi u udruženjima besni i da traže odgovornost – dodao je Slankamenac.

Goran Filipović predsednik Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije, kaže da će upravni odbor ovog, ali i drugih udruženja nakon večerašnjeg sastanka odlučiti koji su im dalji koraci već sutra. Kako ističe, sve će zavisiti i od dešavanja u Subotici i odluka tamošnjih poljoprivrednika.

– Nezadovljstvo je veliko. Izjava ministra Martinovića koji u Skupštini javno blati poljoprivrednike je sramna. Reči koje je izgovorio o Mileti Slankamencu su uvreda za sve nas koji se bavimo poljoprivredom. Izgovarati tako nepromišljene stvari je užasno i mi ćemo zbog ovih izjava tražiti smenu ministra, jer to stvarno nema smisla. Smatramo da nije kompetentan i da širi neistine – rekao je Filipović.

On je istakao da je ga je privođenje Damira Perčića, ali i blaćenje po režimskim medijima kako je „hrvatski špijun“, duboko pogodilo.

– Širiti takve neistine o jednom divnom čoveku i domaćinu je dno dna. Mogu slobodno da kažem da, nakon teksta u medijima u kom ga onako blate, a poznavajući čoveka lično, sramota me što živim u ovakvoj državi – dodao je Filipović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari