Hrvatsko ministarstvo tvrdi da je potrošačka korpa pojeftinila za skoro 10 odsto 1Mnogima nedostupno u potrošačkoj korpi: Voće, povrće i meso

Ažurirani podaci o cenama u trgovačkim lancima pokazuju da su iznosi potrošačkih korpi niži u odnosu na kraj prošle godine za skoro 10 odsto, objavilo je danas Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja Hrvatske.

Prema podacima ažuruiranim na veb stranici “Kretanje cijena” na dan 18. septembra, a nakon najnovijeg preseka, vidi se da je potrošačka korpa u jednom trgovinskom lancu, sa ukupno 365 proizvoda, jeftinija za 5,35 odsto i iznosi 927,6 evra, navodi Ministarstvo.

Potrošačka korpa u drugom trgovačkom lancu s 365 proizvoda je 914,39 evra i jeftinija je za 8,56 posto, a u trećem za za ukupno 349 proizvoda pojeftinila je za 4,34 posto, na 920,8 evra.

Nakon poslednjeg unosa podataka u jednom od posmatranih trgovačkih palaca snižene su cene za ukupno 148 proizvoda, u drugom za 152, a treće za 84 proizvoda, navodi agnecija Hina pozivajući se na saopštenje resornog ministarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari