Kakve veze Huti imaju sa stranim direktnim investicijama u Srbiji?

Ostavite komentar


  1. Gde je lista tih investicija? Ko su ti investitori? U sta su ulagali? Da li se to negde objavljuje? Ako toliki novac vec godinama dolazi zasto nam je rast za vreme nazadne vlasti tako los… Meni ovo vise lici da smo samo peracnica para od droge i drugih krimi aktivnosti raznih olosa… Da li je jedna velika fabrika otvorena za 10 godina u Beogradu?

  2. Sve ovo sto ste naVELI U TEXTU JE NETACNO osim onog dela gde navodite da domace privrede nema . U Srbiju uglavnom dolaze fiktivne investicije sa ciljem pranja novca koja je veoma vidljiva u gradjevinskoj industriji , vlast se iskljucivo bavi izgradnjom , brza pruga se gradi deset godina i nije zavrsesena , otisao je FIAT , IMT , GOSA , IKARBUS , MISELIN , SIMENS …….itd , POLJOPRIVREDA JE PROPALA zbog uvoznickog lobija ! pogledajmo jednu Svedsku proizvodi kamione , autobuse , automobile , borbene avione , drvna industrija …….itd !POGLEDAJMO jAPAN bazira se na domacoj privredi iako su bili zainteresovani za investicije u Srbiji zbog korupcije i bezakonja nisu investirali ! investicije iz Kine su uglavnom fiktivne a novac se iz Srbije pere preko Kine …… !!!!!

  3. Ne znam zbog čega se to kod nas, a vidim konstantno i kod vas u Danasu, prećutkuje da je daleko najveći priliv novca u Srbiju od nas Srba – iz dijaspore. Taj priliv je veći od svih drugih zajedničkih ili sveukupnih investicija. Istina, neko pametan će reći da to nisu direktne investicije, već samo tričavi priliv novca. Medjutim, ako neko pošalje godišnje u Srbiju 10 hiljada evra, za školovanje dece članova familije, jel to onda samo onako ili je to investicija u bolju budućnost? Ili ako se pošalje po nekad komšijama u znak zahvalnosti novac zato što mu redovno obilaze bolesnog i samoneodrživog člana familije, jel to samo onako ili je rasterećenje državnog budžeta, zato što se taj član familije izdržava drugačije, a ne socijalnom ili nekom drugom pomoći države.
    Čudno, jako čudno…

  4. Slucajno vi iz Danasa- ne propustite da malo popljujete gde god moze, i malo se poradujte ako moze npr…cim neko sa strane nesto zaustavi ili nas napadne a vi odmah podrzite to- bravo Danas ..

  5. Pa ko od stranih investitora ne bi pravio fabrike tu ….Dobija zemlju ,infrastrukturu radnu snagu skoro džabe….pa još plaća svabi za svaki radnik….plate su trećina kao na zapadu …..a moraš negde raditi ….

  6. Mozak mi preskače kad probam da se bavim Hutima i stranim investicijama dok na sajtu Corriere della Sera čitam o napadima specijalaca pod punim naoružanjem na apotekare, lekare, ambulante, apoteke i bolnice na Kosovu. Ni reči o tome u režimskim medijima. Mislim da ignorisanjem nasilja na Kosovu nesvesno igramo igru Aleksandra Vučića i povećavamo šanse da on ispuni sva obećanja zapadu, a da glasačko telo uopšte ne primeti ko je kriv za izdaju, te da ovaj nesrećnik i dalje zadrži vlast, i da nam se smeje sa Andrićevog venca „samo vi šetajte..“

  7. Lupetanje stručnjaka… Kaže u Nemačkoj i Francuskoj porez na dobit preko 50%. U Nemačkoj je 15%, a za Francusku ne znam, ali teško da je preko 50% igde na planeti.

  8. Strane kompanoje unele toliko novca a niko ne kaze da su dobili gradjevinske lokacije i infrastrukturu dzabe a gde dotacija drzave za zaposljavanje. Pojedinci vise odneli para nego sto su ulozili i doneli . Pogledajte Mitros i mnoge ostale kompanije. To nije napredak

  9. Koji su to investitori?
    Jel to oni koje se u srbiju otvore firme kao Doo??
    Jel to kao one fabrike koje zaposljavaju 10000 radnika a promenili do sada 100000.
    Pitajte ove u Nis sto ih lepo obrcu.
    STOP SUBVENCIONISANJU

  10. Završio sam i trgovinu pre 60 godina u Srbiji, i još tada posmatrao izbliza uticajne drugove (drmatore) koji su od šefa traćili razne usluge,najčešće da im zameni čekove za gotov novac,da bi udovoljili razmaženim ženama (švalerkama)!-Šef je kukao kad oni izađu i trčeo do kolega da mu pomognu,jer nije smeo da odbije „sve im po spisku“!!!

  11. Mogao bi g. Vucic da zamoli svog veliko prijatelja Si Djipinga da nam da licencu za proizvodnju Natrijum Jonskih baterija umesto da kopamo litijum, jeftinije, ako nije trenutno bice isto i bolje od litijumsko jonskih baterija koje polako izlaze iz fokusa imajuci u vidu sve razloge protiv. Blizu smo EU i bez obzira sto je iz Kine niko u EU nije gadljiv na kineske baterije po gotovo ako se proizovode kod nas a elektricni automobili kako kaze EU posle 2030 (mozda). Lepa i cista investicija za zdraviju sredinu. Rio Tinto u poljoprivredu. Ziveli

  12. Investicioni priliv ; тачно, прво / прилив девиза са запада од српских исељеника је одавно премашио 6 милијарди €вра годишње. Друго / из Русије није стигао ни један €вро, није могуће, толико о Русији.

  13. Ovaj clanak kao da je pisao neko iz SNS sekte. 3-4 milijarde eura investicija???? Molim vas da nam date detalje za 2023. U Sta je investirano? Ko su investitori? Mi bi po ovome trebali da imamo fabrike na svaka dva metra a istina je da iste ne postoje. Ovo sto dolazi u Srbiju je prljavi novac koji se investira u gradjevinu, itd.

  14. Jug i dalje bedan. Decenijama niko nije investirao ozbiljno. Sve ove priče su zamajavanje.

  15. Koji to fuskalni nameti rastu u njemackoj? Jos jedan strucnjak Koji neznam o ceme prica…zelite da propadnemo a od nasih novaca zivite…SRAM vas bilo..Evo…Evo prva placa ove godine…za skoro 8 posto veca…nameti manji…a.vi imate eksperta …Koji zali Kosovo i sve Sto Ste radili tamo Pa se cudite ..i da…upravi se vratio da.skijanja…za vikend da djecom potrosili 3000 Euro…moze Nam se…a vi zivite napredno

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.