I doktori nauka biraju ovu kompaniju: Zašto je Mozzart među najtraženijim poslodavcima? 1Foto: Mozzart

Kompanija Mozzart je do mesta lidera u industriji stigla zahvaljujući vrhunskom stručnom kadru, a danas je među najtraženijim poslodavcima u regionu. U kompaniji koja neguje inventivnost i stalno traga za dodatnim prostorom za unapređenje, rade i doktori nauka, koji mogu da primene svoja znanja stečena na doktorskim studijama.

Jelena Marković se već duži niz godina nalazi na čelu Mozzartove Direkcije korporativnih poslova, a ujedno je doktorirala na Fakultetu za bezbednost Univerziteta u Beogradu.

„Volim da učim, da čitam, da se razvijam, a potom sve to da primenim u praksi tokom rada. Na doktorskim studijama sam želela da dokažem sebi da mogu da ostvarim sve ciljeve koje postavim. Doktorat je dokaz da se upornost, vredan rad i istrajnost isplate. Imam skrivenu želju da postanem profesor jednog dana”, kroz osmeh kaže Jelena.

Tema doktorata je bila „Sistem bezbednosti i zdravlja na radu u funkciji zaštite ljudskog kapitala u osnovnim školama”.

„Ona je nastala kao rezultat spajanja moje strasti i interesovanja za dve oblasti – bezbednost pojedinca na radnom mestu i bezbednost u školama. Radno okruženje i školska sredina su dve velike celine u kojoj pojedinci provedu barem trećinu svog života, a oblasti su o kojima se manje u naukama bezbednosti istražuje i piše. Cilj svakog doktorata, pa i ovog mog, jeste da popuni naučnu prazninu i doda vrednost kroz nova saznanja empirijskog istraživanja.”

Rad na doktoratu i ceo proces koji je vrlo zahtevan mnogo je uticao na njenu karijeru.

„Postala sam bolja verzija sebe. Naučila sam bolje da se organizujem i planiram aktivnosti, dok sam ujedno očvrsnula svoj karakter. Znanja stečena tokom ovog nivoa studija koristim u svakodnevnom radu. Direkcija korporativnih poslova je zadužena za upravljanje rizicima kompanije, potom upravljamo rizicima na polju AML, GDPR, informacione bezbednosti i prevarnih radnji. Naš glavni zadatak je da kompanija dobije i održi sve potrebne licence i dozvole za poslovanje. Vodimo računa o tome da poslovanje bude usklađeno sa propisima i regulativom, standardima, ali i internim aktima. Brinemo o imidžu i reputaciji kompanije, a organizujemo i rad Fondacije Mozzart. Takođe, proces se završava kroz aktivnosti revizije i kontrole.”

Upravo su je nauke bezbednosti pripremile za ovako visoku i odgovornu funkciju, jer je tokom studija proučavala sisteme zaštite, odbrane i bezbednosti lica, imovine i poslovanja u najširem smislu – sve što može da ugrozi pojedinca, grupu, organizaciju, državu.

Posebno se izdvaja oblast korporativne bezbednosti, procene rizika…

„Važno je napomenuti da je to multidisciplinarna nauka, koja primenjuje saznanja iz čitavog spektra drugih disciplina kroz prizmu bezbednosti. Tako se na studijama podjednako izučavaju pravo, ali i psihologija, socijalna medicina.

Jelena ne može da izdvoji deo posla koji je najviše motiviše, ali kaže da se uvek susreće sa novim izazovima. Jedan od njih je bio da uđe u kreativni deo posla sektora Korporativnih komunikacija. Takođe, svakodnevni izazov je motivisati kolege u celoj direkciji da daju bolji rezultat.

„Kada je tim sastavljen od kvalitetnih i dobrih ljudi, koji su uvek motivisanih za rad, onda zaista nije teško predvoditi taj tim.”
Jelena na kraju navodi da je Mozzart stabilna kompanija, sa perspektivom daljeg razvoja.

„Biram da budem deo Mozzart tima zato što me rad na ovoj poziciji ispunjava, svaki dan je drugačiji, a mogu da prepoznam vrednosti i isporuke koje tim Direkcije korporativnih poslova svaki dan dodaje u vrednost kompanije.”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari